Sveti Štefan, dragulj črnogorskega turizma, naj bi spet zasijal drugo leto

0

Piše: Dejan Kaloh

Ena najlepših turističnih destinacij na Jadranu, črnogorsko mesto hotel Sveti Štefan, je zaprto že četrto leto. Po poročanju Pobjede ga je leta 2005 namreč vzela v 30 letni zakup singapurska firma Aman resorts. V štirih letih so sicer uspeli obnoviti Hotel Miločer in Vilo Marijo, mesto hotela, kjer je bilo včasih na voljo 47 bolj ali manj luksuznih apartmajskih enot, pa se niso niso dotaknili. V najboljših letih so v teh apartmajih gostili tudi največje svetovne zvezde kot sta denimo Sylvester Stallone in Claudia Schiffer.

V začetku avgusta pa je padla končna odločitev: mestna oblast Svetega Štefana skupaj z Ministrstvom za turizem, se je odločila prekiniti sodelovanje z neresnimi singapurskimi investitorji. Sedaj je v igri grško podjetje Restis, ki je prevzelo tudi obnovo nekaterih drugih hotelov v Svetem Štefanu, in suvereno zagotavlja, da bo legendarno mesto hotel Sveti Štefan odprlo vrata že drugo leto maja.

P.S. Pisec teh vrstic je bil tam pred nekaj dnevi in je kar malo skeptičen nad to napovedjo, saj je zaenkrat izgled Svetega Štefana še precej klavrn. 

sveti stefan1

Možno je, da boste drugo leto v Svetem Štefanu spet skupaj na plaži z Rambom

 

 

 

sveti stefan2

Zaenkrat so svetoštefanski aparmatji zaviti še samo v bršljan

 

 

 

 

 

 

Foto: Dejan Kaloh

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen