Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

S kolesom 335 km po slovenski diagonali v 24 urah z dobrodelno noto

Objavil 03. 06. 2017 pod kategorijo ŠPORT. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Simon Eržen, legenda BMX kolesarstva v Sloveniji in Jugoslaviji in zadnjih 10 let avanturistični kolesar svetovnega kova, ki si je po uspešni tekmovalni kolesarski karieri zastavil cilj s kolesom prepotovati ves svet, bo 17. junija s kolesom v 24 urah prekolesaril dobrodelnih 335 km po slovenski diagonali.

Nekdanji večkratni državni prvak v BMX bo na poti v svojem kolesarskem slogu promoviral gibanje med ljudmi v Sloveniji, predvsem mladimi. “S projektom želimo pod sloganom Zmigajmo Slovenijo! spodbuditi vsakega posameznika, predvsem pa mlade, da bi se več gibali vsak v svojem športu. Gibanje je eden izmed ključnih dejavnikov našega zdravja,” so ob tem sporočili iz njegove ekipe.

PREBERITE ŠE TO
SLOVENIJADA: 400-kilometrsko popotovanje od Hodoša do Sečovelj v 8 dneh. Več TUKAJ.

S podporo Olimpijskega komiteja Slovenije se bo v dobrodelne namene zbiralo tudi donatorska sredstva za Fundacijo za podporo športnikom iz socialno šibkih okolij. Veliko je mladih športnikov, ki prihajajo iz socialno šibkih okolij in si ne morejo privoščiti, da bi se sploh ukvarjali s športom. “Vsi lahko pomagamo! Za donacijo 5 eur pošlji SMS s ključno besedo OKS5 na številko 1919 in za donacijo 1 eur pošlji SMS s ključno besedo OKS na številko 1919,” so še sporočili.

Start bo točno ob polnoči iz petka na soboto. Pot začne na tromeji na Goričkem, nato pa preko Ptuja, Celja, Ljubljane in Kopra, vse do Portoroža, kjer bo tudi uradni cilj. Del poti bo prekolesaril tudi predsednik Fundacije za športnike Tomaž Barada.

Na poti se bo kolesarska karavana Diagonale335 ustavila na promocijskih točkah gibanja Zmigajmo Slovenijo, kjer se bodo kolesarji lahko priključili na poti. Ustavili se bodo v Celju, Ljubljani, Kopru ter Portorožu. (sta)

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Hamilton in Schumacher izenačena – po "pole position" statistiki
Goran Dragić: Briga me za MVP, samo da dvignem pokal
Nekdanji "rdeči vrag" Rio Ferdinand želi postati poklicni boksar
Slovenski nogometaši v novi Ligi narodov pristali v skupini C

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočilo


Oglasno sporocilo

Anketa

24. septembra bo referendum o gradnji 2. tira. Ste za ali proti?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo