Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Dr. Predalič brezkompromisno: pod naslednjo vlado ne bo prireditev z rdečo zvezdo, ne ideološko (YU) profiliranih policistov!

Objavil 14. 05. 2017 pod kategorijo DRUŽBA, FEATURED, FOKUS, MEDIJI, POLITIKA, SLOVENIJA. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Pred dnevi je vodja slovenske opozicije Janez Janša tvitnil: »Hvala, @MiroCerar – Ker ste 2015 spustili 500k ilegalnih migrantov čez južno mejo, bomo zdaj trajno stali na severni.« Avstrijski zunanji minister Kurz je namreč naznanil, da bo Avstrija nadaljevala nadzor na mejah tudi po izteku te pravne podlage za leto 2017. Tudi avstrijski obrambni minister Doskozil se je zavzel za novo oblikovanje pravil schengenskega zakonika, ki bi omogočila daljše obdobje izvajanja nadzora na nacionalnih mejah. Zdi se, da smo priča – tudi po slovenski zaslugi kršenja lastne in evropske zakonodaje – dokončnemu zatonu schengna, a to našega premiera Cerarja ne skrbi kaj preveč.

A Avstrijci, pa tudi drugi narodi, ki očitno bolj cenijo svojo kulturo, ozemlje in lastne državljane, so dosti bolj varnostno daljnovidni. Po ocenah nemških in avstrijskih obveščevalnih služb je namreč trenutno v gibanju približno kar 30 milijonov ljudi na severu Afrike in Bližnjem vzhodu, ki si želijo v Evropo. Iz sosednje Italije prihajajo zelo zaskrbljujoče novice, da se dramatično povečuje število migrantov, ki v državo prispejo prek Sredozemskega morja. Samo letos jih je po tej poti v našo sosedo prispelo 40.000, po nekaterih projekcijah pa bo do konca tega leta prišlo v Italijo kar okoli 200.000 novih migrantov. Samo vprašanje časa je, kdaj bo tudi Slovenija deležna novega migrantskega vala, ki bo pljusknil čez jadransko migrantsko pot. V policijski upravi Koper že priznavajo, da so v letu 2016 zaznali 2,5-kratno povečanje ilegalnih prehodov meje v primerjavi z letom 2015. Ilegalni prehodi meje na Primorskem se bodo letos tako samo še rapidno povečevali.

Glede na avstrijski striktni nadzor meje to v praksi pomeni, da bo ravno naša država postala veliki migrantski žep. Kaj pomeni skoncentrirana večja skupina migrantov na enem mestu – vemo – v prvi vrsti zelo povečana stopnja kriminalitete. Ob tem spomnimo samo na kölnske novoletne dogodke izpred dobrega leta dni, pa na že kar »klasično« nasilje in teror migrantov v Franciji, v končni fazi pa so tudi v Sloveniji migranti že ropali slovenske državljane kar sredi belega dne.

Cerarjeva vlada si prav tako še vedno zatiska oči pred dejstvom, da so migracije in terorizem povezana zadeva. V velikih evropskih mestih prihaja do terorističnih napadov skrajnih islamistov, v Sloveniji zaenkrat hvala bogu še ni »počilo«. A živeti v iluziji, da se kaj takega pri nas ne more zgoditi, je skrajno nevarno početje.

Kakor je zelo toksično početje tudi nenehno dušenje lastnih državljanov in gospodarskih subjektov z malim morjem predpisov. Zato je opozicijska SDS predlagala program, ki bo terjal, da se vedno, ko se sprejema nov predpis, nekaj prejšnjih združi ali ukine, torej najmanj dva za enega. Slovenija je namreč na število prebivalcev država z daleč največ predpisi na državni ravni. A težko je verjeti, da bo v to kislo jabolko ugriznil ravno človek – v Sloveniji birokrat št. 1, ki se ji nekoč za eno službeno pot, obračunal kar dvojne potne stroške.

Tokratni gost oddaje Eksploziv na Nova24TV je bil dr. Božo Predalič.

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Nad dolgotrajne bolniške s pregledi pri specialistu medicine dela in zmanjšanjem nadomestila
Anketa Parsifala: na volitvah bi zmagala SDS pred SD in Listo Marjana Šarca
Kronologija: v javnem sektorju doslej tri splošne stavke
2Cellos ob 20. obletnici filmskega Titanika z izjemno priredbo "My Heart Will Go On"

14 komentarjev za “Dr. Predalič brezkompromisno: pod naslednjo vlado ne bo prireditev z rdečo zvezdo, ne ideološko (YU) profiliranih policistov!”

 1. Peter pravi:

  Točno tako dr. Predalič! Čestitke za te iskrene in pogumne besede!

 2. Erwin pravi:

  Žvepleni in rdeča maškarada naj kar ostanejo v Rusiji. Ja res bi bilo fajn….

 3. Boris pravi:

  Predalič je navedel res nekaj dobrih poant! Odlično. Policija se res ne sme samo skrivati za grmi in globiti državljane zaradi 5 km/h presežene hitrosti, ampak naj bo predvsem v pomoč državljanom in naj skrbi predvsem za red in varnost, ki se vedno bolj ruši – tako zaradi podvijanih levičarjev kot zaradi migrantskih hord.

 4. Jaka pravi:

  Upamo, da se cmerarjeva vlada poslovi v čim krajšem času. Najbolje da že kar jutri!

 5. re gornjemu pravi:

  Bravo Peter, res je potreboval “ogromno” poguma, da je to izustil.Važno pa je tudi kaj je pred leti tvitnil vaš firer

 6. Gorazd pravi:

  Samo Slovenci hodijo v Kumrovec in na Dedinje – gre za dobesedno oprani narod s strani pranja z rdečim praškom 20 let na 45 let podlage.

 7. Igor pravi:

  Dr. Predalič
  Rdeča zvezda je dala obliko meja državi, ki se ji pravi Slovenija! Nikoli in nikdar tega ne boste mogli izbrisati, pa če še tako iščete predale!!!!

 8. Štefan pravi:

  Če ne bi bilo rdečih bi bilo število pametnih v sloveniji veliko več in tudi Slovenskega ozemlja bi bilo več imeli bi Trst, Trbiž in Celovec ter Gradec.

 9. Štefan pravi:

  Avstrija ni imela rdečo zvezdo pa je vseeno obdržala koroško!

 10. raft pravi:

  Štefan pravi:

  Avstrija ni imela rdečo zvezdo pa je vseeno obdržala koroško!
  ————————
  Zaman se trudite g. Štefan. Takšni kot so Igor in njemu podobni vztrajajo v lažeh in utvarah svojih prednikov, saj je bilo to eno glavnih izgovorov za poboje nedolžnih Slovencev. Bili so in bodo poden Slovenstva.

 11. Liam pravi:

  Dr. Predalič ima 1000% prav. Tega si naslednja vlada ne sme in ne more privoščiti, da bi ščitila malikovalce diktatorja, ki so tudi po vsej državni upravi!!!

 12. re gornjemu pravi:

  Upam, da pod “naslednjo” vlado ne bo nadaljevanja potvarjanja zgodovine, kot do sedaj(tvitter itd).Morda ne bo več potrebe po tem.

 13. bruh pravi:

  ajd…bodimo resni, naši komunisti so zaklali in zapodili med 1/4 in 1/3 domorodne populacije in vrzel zapolnili s smrdljivim smrdečim jugogn ojem, ki je ideološko/politićno/mafijsko/volilno najbolj zvesta smrdeča drhal …ajd…..ta uvoženi smrdeči gn oj je pač večinsko prisoten v urbanih predelih….in tako…..ajd….bodimo resni….

 14. reds pravi:

  cvetličarju se spet blede

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

SDS je predstavila alternativni vladni program za področje notranjih zadev. Ga podpirate?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo