Dr. Predalič brezkompromisno: pod naslednjo vlado ne bo prireditev z rdečo zvezdo, ne ideološko (YU) profiliranih policistov!

14

Pred dnevi je vodja slovenske opozicije Janez Janša tvitnil: »Hvala, @MiroCerar – Ker ste 2015 spustili 500k ilegalnih migrantov čez južno mejo, bomo zdaj trajno stali na severni.« Avstrijski zunanji minister Kurz je namreč naznanil, da bo Avstrija nadaljevala nadzor na mejah tudi po izteku te pravne podlage za leto 2017. Tudi avstrijski obrambni minister Doskozil se je zavzel za novo oblikovanje pravil schengenskega zakonika, ki bi omogočila daljše obdobje izvajanja nadzora na nacionalnih mejah. Zdi se, da smo priča – tudi po slovenski zaslugi kršenja lastne in evropske zakonodaje – dokončnemu zatonu schengna, a to našega premiera Cerarja ne skrbi kaj preveč.

A Avstrijci, pa tudi drugi narodi, ki očitno bolj cenijo svojo kulturo, ozemlje in lastne državljane, so dosti bolj varnostno daljnovidni. Po ocenah nemških in avstrijskih obveščevalnih služb je namreč trenutno v gibanju približno kar 30 milijonov ljudi na severu Afrike in Bližnjem vzhodu, ki si želijo v Evropo. Iz sosednje Italije prihajajo zelo zaskrbljujoče novice, da se dramatično povečuje število migrantov, ki v državo prispejo prek Sredozemskega morja. Samo letos jih je po tej poti v našo sosedo prispelo 40.000, po nekaterih projekcijah pa bo do konca tega leta prišlo v Italijo kar okoli 200.000 novih migrantov. Samo vprašanje časa je, kdaj bo tudi Slovenija deležna novega migrantskega vala, ki bo pljusknil čez jadransko migrantsko pot. V policijski upravi Koper že priznavajo, da so v letu 2016 zaznali 2,5-kratno povečanje ilegalnih prehodov meje v primerjavi z letom 2015. Ilegalni prehodi meje na Primorskem se bodo letos tako samo še rapidno povečevali.

Glede na avstrijski striktni nadzor meje to v praksi pomeni, da bo ravno naša država postala veliki migrantski žep. Kaj pomeni skoncentrirana večja skupina migrantov na enem mestu – vemo – v prvi vrsti zelo povečana stopnja kriminalitete. Ob tem spomnimo samo na kölnske novoletne dogodke izpred dobrega leta dni, pa na že kar »klasično« nasilje in teror migrantov v Franciji, v končni fazi pa so tudi v Sloveniji migranti že ropali slovenske državljane kar sredi belega dne.

Cerarjeva vlada si prav tako še vedno zatiska oči pred dejstvom, da so migracije in terorizem povezana zadeva. V velikih evropskih mestih prihaja do terorističnih napadov skrajnih islamistov, v Sloveniji zaenkrat hvala bogu še ni »počilo«. A živeti v iluziji, da se kaj takega pri nas ne more zgoditi, je skrajno nevarno početje.

Kakor je zelo toksično početje tudi nenehno dušenje lastnih državljanov in gospodarskih subjektov z malim morjem predpisov. Zato je opozicijska SDS predlagala program, ki bo terjal, da se vedno, ko se sprejema nov predpis, nekaj prejšnjih združi ali ukine, torej najmanj dva za enega. Slovenija je namreč na število prebivalcev država z daleč največ predpisi na državni ravni. A težko je verjeti, da bo v to kislo jabolko ugriznil ravno človek – v Sloveniji birokrat št. 1, ki se ji nekoč za eno službeno pot, obračunal kar dvojne potne stroške.

Tokratni gost oddaje Eksploziv na Nova24TV je bil dr. Božo Predalič.

Št. komentarjev: 14
 1. Peter pravi

  Točno tako dr. Predalič! Čestitke za te iskrene in pogumne besede!

 2. Erwin pravi

  Žvepleni in rdeča maškarada naj kar ostanejo v Rusiji. Ja res bi bilo fajn….

 3. Boris pravi

  Predalič je navedel res nekaj dobrih poant! Odlično. Policija se res ne sme samo skrivati za grmi in globiti državljane zaradi 5 km/h presežene hitrosti, ampak naj bo predvsem v pomoč državljanom in naj skrbi predvsem za red in varnost, ki se vedno bolj ruši – tako zaradi podvijanih levičarjev kot zaradi migrantskih hord.

 4. Jaka pravi

  Upamo, da se cmerarjeva vlada poslovi v čim krajšem času. Najbolje da že kar jutri!

 5. re gornjemu pravi

  Bravo Peter, res je potreboval “ogromno” poguma, da je to izustil.Važno pa je tudi kaj je pred leti tvitnil vaš firer

 6. Gorazd pravi

  Samo Slovenci hodijo v Kumrovec in na Dedinje – gre za dobesedno oprani narod s strani pranja z rdečim praškom 20 let na 45 let podlage.

 7. Igor pravi

  Dr. Predalič
  Rdeča zvezda je dala obliko meja državi, ki se ji pravi Slovenija! Nikoli in nikdar tega ne boste mogli izbrisati, pa če še tako iščete predale!!!!

 8. Štefan pravi

  Če ne bi bilo rdečih bi bilo število pametnih v sloveniji veliko več in tudi Slovenskega ozemlja bi bilo več imeli bi Trst, Trbiž in Celovec ter Gradec.

 9. Štefan pravi

  Avstrija ni imela rdečo zvezdo pa je vseeno obdržala koroško!

 10. raft pravi

  Štefan pravi:

  Avstrija ni imela rdečo zvezdo pa je vseeno obdržala koroško!
  ————————
  Zaman se trudite g. Štefan. Takšni kot so Igor in njemu podobni vztrajajo v lažeh in utvarah svojih prednikov, saj je bilo to eno glavnih izgovorov za poboje nedolžnih Slovencev. Bili so in bodo poden Slovenstva.

 11. Liam pravi

  Dr. Predalič ima 1000% prav. Tega si naslednja vlada ne sme in ne more privoščiti, da bi ščitila malikovalce diktatorja, ki so tudi po vsej državni upravi!!!

 12. re gornjemu pravi

  Upam, da pod “naslednjo” vlado ne bo nadaljevanja potvarjanja zgodovine, kot do sedaj(tvitter itd).Morda ne bo več potrebe po tem.

 13. bruh pravi

  ajd…bodimo resni, naši komunisti so zaklali in zapodili med 1/4 in 1/3 domorodne populacije in vrzel zapolnili s smrdljivim smrdečim jugogn ojem, ki je ideološko/politićno/mafijsko/volilno najbolj zvesta smrdeča drhal …ajd…..ta uvoženi smrdeči gn oj je pač večinsko prisoten v urbanih predelih….in tako…..ajd….bodimo resni….

 14. reds pravi

  cvetličarju se spet blede

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen