[Video] Posnetki prihoda vandalov nad Ministrstvo za kulturo, ki so ga poslikali s kljukastimi križi

0

Policisti so danes ponoči obravnavali primer vandalizma, pri katerem je neznani storilec z rumeno barvo na pročelje stavbe ministrstva za kulturo narisal več kljukastih križev. Policisti zaenkrat še nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari, so sporočili s PU Ljubljana.

Zgodaj popoldne je Ministrstvo za kulturo objavilo dva videa varnostnih kamer, ki so posnele prihod storilcev in izvršitev dejanj.

Video:

Neznani storilci so povzročili za približno 500 evrov škode, policija pa bo o vseh nadaljnjih ugotovitvah obvestila pristojno državno tožilstvo, so še sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Na ministrstvu za kulturo pa so v odzivu na Twitterju zapisali, da je takšno dejanje vandalizma še eden izmed vrste napadov na ministrstvo in uslužbence, ki si sledijo iz tedna v teden.

Video:

Podoben primer se je zgodil decembra lani, ko so neznanci umazali pročelje ministrstva s črnimi madeži. Ministrstvo je tedaj objavilo več fotografij in na Twitterju zapisalo, da so ponoči neznanci davkoplačevalcem povzročili več tisoč evrov škode s popolnim uničenjem fasade.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen