V Limbušu pri Mariboru nova turistična atrakcija: Čokoladna vas z 12 hiškami, kjer sta na voljo čokoladna fontana in savna, čokoladno pivo in celo čokoladni kondomi!

0

V Limbušu pri Mariboru so postavili Čokoladno vas, kjer se vse vrti okoli čokolade. Gre za novo naložbo lastnika kavarn s sladicami Teta Frida, ki se po gostinstvu zdaj podaja še v turizem. Na nabrežju reke Drave je na voljo 12 glamping hišk za skupno 36 gostov, ki si lahko privoščijo čokoladno masažo in si umijejo zobe s čokoladno zobno pasto.

Čokoladna vas se nahaja v Limbuškem zalivu, poleg Čokoladne manufakture Tete Fride, kjer mariborsko podjetje Quadro izdeluje čokoladne in druge izdelke za svoje kavarne, ki jih ima trenutno v Mariboru, Celju, Kopru in na Ptuju, kmalu pa naj bi jo odprli tudi v Ljubljani.

Na tem mestu je bila prej že slaščičarna, ki pa so jo zdaj temeljito prenovili in bo po novem odprta vse dni v letu, med drugim tudi za delavnice in različne družabne dogodke, dostopne ne le za hotelske goste ampak širšo javnost.

“Ideja za glamping je logično nadaljevanje čokoladne zgodbe Tete Fride in okoli tega smo napletli celotno doživetje v tej vasici. Želeli smo ustvariti turistični presežek in odzivi prvih gostov so izjemni, kar kaže, da smo zadeli terno,” je za STA povedal lastnik in direktor Quadra Uroš Mlakar, ki je idejo, po neuradnih navedbah ocenjeno na okoli 1,5 milijona evrov, uresničil s petimi prijatelji.

Letovišče so postavili na zemljišču ob reki, kjer je bila prej travnata površina, ki so jo radi uporabljali za poležavanje obiskovalci bližnjega športno-rekreativnega središča Drava Center. Kritike o domnevno prevelikem posegu v naravo, s tem ko so to območje zagradili, Mlakar zavrača s pojasnilom, da je bilo to že od nekdaj zasebno zemljišče in ne javna površina. Med drugim dodaja, da so pridobili vsa potrebna dovoljenja in da so vsi objekti montažni, zato jih je mogoče odstraniti v manj kot mesecu dni.

Vasica zajema 12 montažnih hišk slovenskega proizvajalca, ki nosijo imena po treh vrstah kakava in se med drugim ponašajo s teraso z razgledom na krajinski park Mariborsko jezero. Oprema je vsa v znamenju čokolade, med drugim so blazine iz kakavovih zrn, v kopalnici so čokoladno milo, čokoladna zobna pasta in čokoladni kondomi, na mizi čokoladno pivo in čokoladni zajtrk.

Gostom so med drugim na voljo še čokoladna fontana, zunanji bazen, savna “na drevesu”, vinska klet, odprto ognjišče ob reki in splav, kjer bodo v poletnem času izvajali različne dogodke. “Gostom želimo pričarati petzvezdična doživetja, pri čemer smo se povezali z lokalnimi ponudniki, s katerimi skupaj razvijamo svojevrstne izdelke in storitve. Verjamemo, da lahko skupaj ustvarimo res čudovito zgodbo,” je povedala sovlagateljica Zvezdana Lubej.

Z lokalnimi ponudniki razvijajo tudi nove izdelke, med drugim čokoladno klobaso in sir, s katerimi širijo ponudbo Tete Fride. Lani so si že prislužili dve prestižni mednarodni nagradi za čokolado in čokoladne izdelke – Academy of Chocolate in Great Taste.

Čokolada, ki jo uporabljajo, je iz trajnostne pridelave. S tem namenom so se povezali z vasico Molly – Koyata na severu Liberije, v kateri globoko v tropskem gozdu živi okoli 40 ljudi. Podjetje Quadro jim pomaga preživeti z gojenjem kakava, s tem da jim je priskrbelo potrebno opremo, sadike, logistiko in strokovno znanje. Letos so tako zasadili že več kot 5000 sadik kakavovca, pridelek pa z odkupom po poštenih cenah uporabijo za izdelke Teta Frida.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen