“Vesten in odgovoren”mariborski župan Saša Arsenovič “zamudil” s prijavo premoženja KPK!?

4

Zakon o integriteti in preprečevanju korupcije zahteva, da župan najpozneje v enem mesecu po nastopu položaja sporoči Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK) podatke o svojem premoženjskem stanju. Mariborski župan Saša Arsenovič tega ni storil, zato ga je KPK po poročanju medijev pozvala k oddaji tega obrazca.

Arsenovič, ki je položaj župana Mestne občine Maribor zasedel konec decembra lani, naj bi to storil v prihodnjih dneh. “Rok za oddajo obrazca po pozivu je 15 dni, ki se ga bo župan vsekakor držal. V skladu z napisanim tako ni prišlo do prekrška,” pravijo v županovem kabinetu. “Do situacije je prišlo zaradi spregledanega specifičnega obrazca, saj je moral komisiji oddati še druge zadeve (obrazce), ki pa so bile oddane že pred časom,” so dodali.

Na to je opozoril spletni portal Požareport, po poročanju katerega so preiskavo zoper mariborskega župana napovedali tudi na davčni upravi (Furs). Tam zadeve za STA niso želeli komentirati zaradi varovanja davčne tajnosti. “V skladu z zakonom o davčnem postopku kot davčna tajnost veljajo vsa dejstva, okoliščine, podatki, odločitve in drugo, kar zadeva posameznega zavezanca za davek. Lahko pa dodamo, da ko smo obveščeni (s strani medijev, prijavo) o določenih okoliščinah, ki kažejo na možnost kršitve predpisov, te skladno s svojimi pristojnostmi preverimo ter ustrezno ukrepamo,” so navedli.

Arsenovič se je moral ta teden javno zagovarjati že zaradi bančnega računa v Švici. Po pisanju Požareporta naj bi pred lokalnimi volitvami lagal, da nima bančnega računa v tujini, saj je leta 2010 kupnino za delež v podjetju S.Oliver SLO dobil na račun v Švici. Novoizvoljeni župan je v odzivu pojasnil, da je račun leta 2011 zaprl in plačal tudi davek na omenjeni posel (sta)

Št. komentarjev: 4
 1. Lado pravi

  Navadni lopov, ki se zgleduje po lj čefurskem županu… sramota za Maribor!

 2. raft pravi

  Mariborčani, če vas je lahko za kaj sram, vas je lahko zato, ker ste izvolili za svojega župana tega srbskega majmuna. Nekdaj ponosni, pametni in odločni ljudje so se ukrivili pred eno srbsko spako.

  1. Daniela pravi

   Tisti, ki se “zgražate”, kaj so izvolili “mariborčani”, se najprej vprašajte, koliko pa je sploh mariborčanov v Mariboru! Situacija je po celi Sloveniji postala , žal, neznosna in temu niso krivi “mariborčani” ampak se to dogaja, pospešeno, od Maistra dalje, ko je prave in Štajerski zavezane prebivalce izganjal in uvažal jugosrbe, ki so počasi, posebaj po 45 letu zasedli vse ključne pozicije, čeprav nepismeni in daleč od poštenosti! Danes pa imajo že toliko “namnoženih” potomcev, da jim ni težko, dokončno spremeniti podobe Maribora – Štajerske, tako kot so to storili v Lublani, na Primorskem, v Velenju, Celju itd. itd. Sve je naše….i “saša”…… in bolj ko se spozna na srbske mutne posle, bolj “je naš”, čeprav vsem tem izmečkom, nikoli in nikoli ni bila samostojna in svobodna Slovenija, intimna opcija in se z njo, še vedno ne strinjajo….

 3. bruh pravi

  že po obrazu takoj vidiš kam svinjsko smrdeče mafijsko spada…ajd..ampak bo nedotakljiv…kot vsi kućanovi mafijsko/ideološko/volilno disciplinirani levićarski lopovi…ajd…slovenistan pač…..še EUropa je šla v kriizo odkar so uvozli te naše svinj sko nestrpne in sistemsko mafijske jugobalkanske smrdeče rdeče pra sce in svi nje…ajd..

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen