“Bog živi Slovenijo” za levičarje sporen, a Tonin se zaradi omembe Boga v parlamentu nikakor ne namerava opravičiti!

16

Besede “Bog živi Slovenijo”, ki jih je predsednik DZ Matej Tonin izrekel ob zaključku svojega govora po izvolitvi na ustanovni seji DZ, še vedno odmevajo. Poslanec Levice Franc Trček je namreč na današnji seji DZ od Tonina terjal opravičilo, ta pa se je skliceval na svobodo govora.

To vprašanje se je sprožilo na današnji izredni seji DZ, ki se je začela s Trčkovim proceduralnim predlogom. Tonin je namreč po poslančevem mnenju kršil ustavno načelo ločenosti države in verskih skupnosti oziroma več členov ustave, ob tem pa tudi užalil celo vrsto ljudi. Od predsednika DZ je zato terjal opravičilo, v prihodnje pa mu “položil na srce, da je eno od bistev demokracije tudi samoomejevanje”.

“Moj govor je sestavni del svobode govora v tej državi,” je odvrnil Tonin in nadaljeval sejo. Predsednik DZ je sicer že v nedavnem pogovoru za STA priznal, da je zaradi nagovora ob nekaterih pozitivnih odzivih naletel tudi na nekaj kritik.

Tedaj je pojasnil, da je šlo za spontano, in ne strateško potezo. “To je eden izmed stavkov, ki je del Zdravljice, in če kdo te besede problematizira v državi, ki naj bi bila demokratična in v kateri naj bi po ustavi veljala svoboda govora, potem ga težko razumem,” je tedaj dejal Tonin.

Poslanec SDS, Dejan Kaloh, pa je danes na Twitterju Trčkovo potezo komentiral takole: “Trčkova ataka v DZ na zaradi spontane omembe Boga, je bila milo rečeno nedostojna, za številne vernike pa žaljiva. Si predstavljate, da bi Trček imel kaj proti Bogu v ameriškem kongresu?! Takšni poslanci nikakor niso za Odbor za zunanjo politiko!”

Št. komentarjev: 16
 1. hanko pravi

  Trček kot trček, protip pravovernega komunajza pač…

 2. PC pravi

  Po Trčkovo bi moral reči: Za domovino s Titom naprej! ali pa Druže Tito mi ti se kunemo.

 3. Moški ta pravi

  Kaloh, ne samo v Ameriškem kongresu. Kako bi ga o tem podučili šeriatarji, ki jih tako vneto vabi?
  Verjetno bi bil za dolžino glave krajši takoj Niti ust ne bi utegnil zapreti.
  Vprašanje je tudi, kako si ta tovariš predstavlja Boga.
  Življenje je za takšne vedno dosti dolgo, da se podučijo o svoji napiflanosti, puhloglavi nadutosti še drugače.
  Fdv je res greznica. Tudi sociologije. Ubogo bitje od trčka. S tako malo zavesti je nevaren celo samemu sebi.
  Trček naj se opraviči Bogu.

 4. raft pravi

  Vse je to posledica pajdašenja z Balkanom. V Sloveniji živi kar dosti raznih sort drekačev, ki sovražijo slovenske običaje in kulturo. O slovenski zgodovini, ki nas tesno povezuje z Avstrijo pa naravnost ponorijo.
  Sem za ustanovitev prave slovenske nacionalne stranke, ki bo v resnici delala za Slovenijo.

 5. haapy yack pravi

  hoj
  Habzburžani so na veke vladal velikim delom Evrope. Imeli so naziv ,,Svetega Rimskega carja” in so dali vladarje Avstrije, kralje Nemčije, kralje Portugalske, kralje Češke, velike vojvode Toskane, in celo vladarja Mehike. Kaj pa Sloveniji?
  ložakarlavelikegapres
  boditevcvetju

 6. raft pravi

  Haapy Yack pravi Pred 3 mins
  hoj
  Habzburžani so na veke vladal velikim delom Evrope. Imeli so naziv ,,Svetega Rimskega carja” in so dali vladarje Avstrije, kralje Nemčije, kralje Portugalske, kralje Češke, velike vojvode Toskane, in celo vladarja Mehike. Kaj pa Sloveniji?
  ————————————–
  Jaka, balkanci še sedaj čutijo posledice, ker niso bili v tej najnaprednejši skupnosti.

 7. IvoC pravi

  Kaj pa o tem poreko (slovenski) islamski verniki??? Kar tiho so in se nam (kristjanom) lahko le režijo: Vse bomo poštimal, nč se bat!
  Šeriatski pozdrav!

 8. keki pravi

  Ljubi Bog, tale Trček pa je res en navadni anti-krist…

 9. bruh pravi

  levićar, vsak levičar, je vedno izrazito NESTRPNO bitje – hinavsko nestrpno. od vseh levićarjev je slovenistanski levićar – produkt parjenja jugobalkanskega smrdećega komunjazerskega pra sca in naše opranoglave komunstićne smrdeče svi nje – posebno zverinsko NESTRPEN…..kajti noben komunist ni toliko klal na m2 kot naši….spomnite se tega….ajd….pa lepo se imejte…..

  1. MEDENI pravi

   Komunisti ne ,več od naših Komunistov je poklala verska organizacija RKC
   Pa še ti je prav ali ne.
   malo razmisli .v imenu Boga (ki stakimi dejanji nima zveze) so križarji in ostala gamad, ki naj bi delovala v imenu Boga so iztrebili cela ljudstva ,a ti jih naštejem , Avstralija,južna in severna amerika itd..
   Lep pozdrav
   Joško iz lendave

   1. bruh pravi

    ajd…opranoglavi enoumno vzgojeni jugobalkanski nestrpni komunajezrski kućanov levićar pač pozna le tisto zgodovinsko resnico , ki jo je lažnivo zapisala in “enoumno uveljavila” zločinska komunistična partija preko svojih mafijsko/ideološko/volilo discipliniranih lenobnih smrdečih pisunčko/apartćkov/kaoakademikov prisesanih na davkoplačevalski denar na rdečih univerzah…..kjer je bilo in je sistematično pretvarjanje in laganje nekaj najbolj zaželenega….ajd…..

 10. raft pravi

  Bruh pravi Pred 4 mins
  levićar, vsak levičar, je vedno izrazito NESTRPNO bitje – hinavsko nestrpno. od vseh levićarjev je slovenistanski levićar – produkt parjenja jugobalkanskega smrdećega komunjazerskega pra sca in naše opranoglave komunstićne smrdeče svi nje – posebno zverinsko NESTRPEN…..kajti noben komunist ni toliko klal na m2 kot naši….spomnite se tega….ajd….pa lepo se imejte…
  ——————————-
  Nič bat, vsi so na spisku.

 11. mirror pravi

  Levičar je strpen in prijazen do vseh priseljencev, migrantov, tujih ver, brezdomcev, Romov in istospolnih. Ko pa mu nekdo omeni domače Slovence in RKC pa se njegova prijaznost spremeni v srd in nestrpno notorično sovraštvo. Sicer pa kaj drugega od množice doktorjev sociologov in antropologov v naši državi ne moremo pričakovati. Kar proizvedejo FDV in FF in razni FOV-i, ne da nobene dodane vrednosti, samo en velik strošek za davkoplačevalce.

 12. čičirika pravi

  Trček je enostavno trčen…

 13. Narim pravi

  Hvala Bogu da sem ateist.

 14. raft pravi

  Narim pravi Pred 11 h
  Hvala Bogu da sem ateist
  ————————-
  Dobra.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen