Ustavno sodišče ponovilo argumente in mnenje, ki ga je dr. Toplak glede neustavnega odvzema Janševega mandata podal za Politikis.si

62

Spomnimo: ko so poslanci Cerarjeve koalicije po lanskih volitvah začeli govoriti o odvzemu Janševega mandata, jih je Zakonodajno-pravna služba Državnega zbora opozorila, da bodo kršili ustavo, če bodo odvzeli potrjeni mandat izvoljenemu poslancu Janši. Številni pravni strokovnjaki, med njimi prof. dr. Tone Jerovšek, prof. dr. Lovro Šturm, mag. Matevž Krivic, prof. dr. Jurij Toplak, prof. dr. Saša Zagorc, dr. Andraž Teršek, doc. dr. Matej Avbelj, dr. Janez Čebulj so za različne medije potrdili, da se potrjeni mandat poslancu ne more odvzeti. Njihova mnenja je Politikis.si zbral v članku “V Kučanovi paradržavi je možno vse: Danes bodo Janeza Janšo mimo ustave oropali še poslanskega mandata!”

Koalicija pa je pri petih pravnikih, ki jih je sama izbrala, naročila “neodvisno” mnenje. Ti pravniki so bivši predsednik zveze komunistov Slovenije (ZKS) dr. Ciril Ribičič, odvetnik Združene levice Dino Bauk, LDS-ov minister Aleš Zalar, dr. Franc Grad, znan po tem, da je leta 1988 pri založbi Komunist objavil esej Popolna cezura, v katerem je kritiziral ustavne spremembe, ki bi prinesle demokracijo in spoštovanje človekovih pravic in dr. Rajko Pirnat, znan kot pisec pravnih mnenj, ki so naklonjena vsakokratni trenutni oblasti in naročniku.

Pred sejo, na kateri je 57 poslancev Janši nezakonito odvzelo mandat, so se poslanci seznanili s pravnim mnenjem dr. Jurija Toplaka, ki ga je istega dne objavil tudi Politikis: Dr. Jurij Toplak s svojim pravnim mnenjem povozil vse “horvate” in “brgleze”.

V njem je jasno zapisal, da “je zakon protiustaven, če ga razlagamo tako, da se razteza tudi na primere, ko je do spremenjene okoliščine prišlo že pred potrditvijo mandata.”

V včeraj objavljeni odločbi je Ustavno sodišče soglasno ponovilo stališče s Toplakovega mnenja. Vrstni red besed so spremenili, a uporabili so celo isto prispodobo o “raztezanju”, ko so zapisali, da zakonodajalec “ne more zakonske določbe z razlago pomensko raztegniti tako, da dopušča poseg v volilno pravico tudi iz razlogov, ki so nastali že v postopku kandidiranja.”

Čeprav so ustavni sodniki v opombah sklepov in odločbe v tej zadevi navedli različne knjige, članke, mnenja in odločbe kar 27 krat in večine od njih niti niso uporabili, niso navedli mnenja, s katerega so argumente in besedne zveze ponovili. Ne očitamo jim plagiatorstva, a bilo bi fer, da bi citirali tudi “izvorno” mnenje ustavnega pravnika dr. Jurija Toplaka!

Pripis: Politika je neustavno odločitev sodne veje oblasti nadgradila še s politično neustavno odločitvijo, je odločitev ustavnih sodnikov, ki so prvaku SDS Janezu Janši vrnili mandat, komentiral Jože Tanko. Zavestno kršiti ustavo najbrž ni odlika za delo v parlamentarni demokraciji, je poudaril in odgovorne pozval k prevzemanju odgovornosti.

Vodja poslanske skupine SDS Tanko je v današnji izjavi za medije v DZ poudaril, da v stranki zdaj čakajo, da bodo tisti, ki so “zakuhali zgodbo” z prenehanjem poslanskega mandata, naredili prvi korak. To, kar se je dogajalo, namreč ni imelo posledic le za domače politično dogajanje, ampak je odmevalo tudi v tujini, zato bi morali prevzeti tudi neko politično odgovornost, je pojasnil.

Kot je poudaril Tanko, so poslanci ravnali v nasprotju z ustavo kljub številnim opozorilom zakonodajno-pravne službe DZ, ustavnopravnih strokovnjakov in tudi bivših ustavnih sodnikov. To po njegovem prepričanju postavlja pod vprašaj tudi njihovo nadaljnje delo v DZ.

Zato v SDS poudarjajo, da so na potezi tisti, ki so bili odgovorni za sprejem takšne odločitve – predsednik mandatno-volilne komisije (MVK) Mitja Horvat, člani komisije, ki so takšen postopek podprli, in tudi predsednik DZ Milan Brglez, ki je ugotovitev MVK realiziral, je povedal Tanko.

Spomnil je, da je tudi premier Miro Cerar glede tega vprašanja imel jasno stališče, saj ga je načelno podprl. Po mnenju Tanka je tako šlo za “orkestrirano dejavnost, s katero je politika nadgradila neustavno odločitev sodne veje oblasti še s politično neustavno odločitvijo”.

Tanko je ob tem še pojasnil, da je na današnji seji kolegija DZ predlagal umik predlaganega svežnja volilne zakonodaje. Vsebina odločbe namreč po njegovi oceni terja razmislek, kako urediti zakonodajo, da bo ta v skladu z stališčem ustavnega sodišča in da je ne bi bilo treba kmalu znova spreminjati. Ta predlog so sicer člani kolegija zavrnili.

V SDS sicer v luči sprejemanja nove zakonodaje po besedah Tanka predlagajo tudi t. i. lustracijsko klavzulo, ki bi omejila kandidiranje na javne funkcije za tiste, ki so sodelovali z nekdanjo Službo državne varnosti. Politična kultura se namreč oblikuje tudi tako, da na funkcije pridejo tisti ljudje, ki nimajo negativne zgodovine, je pojasnil Tanko.

V primeru Janše pa je po njegovem prepričanju šlo za tožilsko-sodni konstrukt, nadgrajen še s političnim konstruktom v DZ. Ljudje, ki delujejo na neustaven način, pa ne morejo prispevati k politični kulturi v državi, je še dejal vodja poslanske skupine SDS.

jurij toplak2Dr. Jurij Toplak je na dan eksekutorske seje, 15. okrobra 2014, zapisal: “Zakon je protiustaven, če ga razlagamo tako, da se razteza tudi na primere, ko je do spremenjene okoliščine prišlo že pred potrditvijo mandata!”

Št. komentarjev: 62
 1. fertik pravi

  Ma, če vi mislite, da se mi laiki ukvarjamo z tolmačenji paragrafof raznih ustavnih stručkotof in pol dajamo tisto, kaj sploh zastopimo… na vago, pol se motite. Za nas pride f poštef zdrava pamet. Arestant nima kaj iskat v parlamenti in fertik…

 2. Mittra pravi

  Velika večina levih parlamentarcev NI uporabna za parlamentarne klopi. Za njih je demokracija pojem, ki ne obstaja.

 3. jelen pravi

  58 rdečih poslanskih bedakov, naj sedaj gre samo ceste pometat. Za kaj drugega niso uporabni!

 4. Kr en pravi

  Vsi sektini poslanic pa naj naredijo skupinski samomor. Le tako bodo delovali v korist Slovenija.

 5. Narim pravi

  jelen pravi:
  12. 06. 2015 at 12:36
  58 rdečih poslanskih bedakov, naj sedaj gre samo ceste pometat. Za kaj drugega niso uporabni!

  ___
  Boste že vedel.
  Na pometanje in praznenje grezhnic se očitno spoznate.

  Ne bodo vam rdeči v zelje hodili.

  😛

 6. Narim pravi

  Mittra pravi:
  12. 06. 2015 at 12:28
  Velika večina levih parlamentarcev NI uporabna za parlamentarne klopi. Za njih je demokracija pojem, ki ne obstaja.

  _

  Ne naprezajte edini možganski zavoj, ki ga premorete.
  Omogoča vam, da ne serjete po dvorišču.

  😛

 7. tone pravi

  A se bodo ti moroni levičarski sedaj sploh opravičili???

 8. zoro pravi

  Bravo Toplak! Še je pametnih pravnikov pri nas!

 9. fertik pravi

  Malo za šalo… malo zares…

  https://pbs.twimg.com/media/CHSDPdzWsAAf3_m.jpg

 10. bozo pravi

  Rdeči bedaki ne razumejo ustavnih pravnikov. Oni razumejo samo murgelske gumitvist pravnike.

 11. raft pravi

  fertik

  Lepo, da obvladaš še kakšen drugi jezik poleg svoje spakadravščine.
  Ker vem kaj bi me vprašal, ti lahko povem, da govorim dva tuja jezika več kot kratki (kučan)

 12. kje so rdeče mravljice? pravi

  Dobro mnenje spoštovanega ustavnega pravnika Toplaka! A Brglez in Horvat sta že kaj komentirala? Ali se skupaj s Kučanom skrivata v Murglah?

 13. fertik pravi

  raft pravi:
  12. 06. 2015 at 14:58

  fertik

  Lepo, da obvladaš še kakšen drugi jezik poleg svoje spakadravščine.
  Ker vem kaj bi me vprašal, ti lahko povem, da govorim dva tuja jezika več kot kratki (kučan)
  ………………………………………

  Čisto nea zastopim, kaj si mislo z toto tvojo intervencijo in kaj ma Kučman zdaj tu polek veze, anpak fprašam pa te vseeno, če veš, zakaj je Kaloh zbriso moj koment, kaj se tiče dojemanja prava pr Esterajherih. Mogoče zato, ker glanckof čita tote komente???

 14. raft pravi

  fertik

  Čisto nea zastopim, kaj si mislo z toto tvojo intervencijo in kaj ma Kučman zdaj tu polek veze, anpak fprašam pa te vseeno, če veš, zakaj je Kaloh zbriso moj koment, kaj se tiče dojemanja prava pr Esterajherih. Mogoče zato, ker glanckof čita tote komente???
  —————————————–
  Kučan res nima tu nobene veze ampak vseeno. Naj se ve, da smo nekoč imeli Slovenci predsednika, ki ni govoril nobenega tujega jezika razen srbohrvaščine.
  Iz katerega Avstrijskega časopisa plonkaš?

 15. zoran pravi

  Juri je legenda mb pravne fakultete! Njegovo mnenje ima 100x večjo težo od mnenj gumitvist pravnikov!

 16. antikomunist pravi

  Rdečo golazen že hudič jemlje, tu ni kaj. Vsi borci, komunisti in njihovi pomagači bodo končali tam, kjer ležijo njihove žrtve.

 17. No name pravi

  Sicer .če se pravilno spomnim so se slovenski levaški mediji ob izreku prvostopenjske sodbe v Patriji v Avstriji popmpozno razpisali ,da je šlo za jasno podkupovanje in ,da je šel denar SDS in JJ.
  Vpitje je bilo tako ,da je moral celo predstavnik sodišča javno demantirati pripisane neobstoječe izjave sodnici.
  Torej ,če je druga stopnja potrdila prvo je sodba k večjemu lahko enaka ne pa nekaj drugega.Torej zopet se poizkuša z izto lažjo ,ki so jo Avstrijski pravosodni organi ŽE zdavnajb demantirali.

 18. dzi nu nje ja pravi

  Ko pridemo mi na oblast,bo v ustavi REPUBLIKE SLOVENIJE,zapisano,da je UDBO-JANŠEVIZEM PREPOVEDAN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 19. fertik pravi

  @No name… je hudič to, če znaš samo eno špraho. Isti si ko Kučman… 😉

 20. Nikki pravi

  Zelo simtomatično, kje so rdeče mravljice, da Brgleza in Horvata napotuješ h Kučanu v Murgle. Ali ni njihov šef Cerar? Morda pa Cerarja le še plaho varujete, ker je v skrivni navezi z Janšo?

 21. Web pravi

  antikomunist, tudi ti boš končal tam, nič bat!

 22. obupan pravi

  Kateremu bo prej prišlo?

 23. maritime pravi

  Dejstvo je, da JJ je večni trn v peti rdeči nomenklaturi, a kaj ko so tako nesposobni, da se jim vsaka podlost in konstrukt sesuje kot hišica iz kart. Bog ima dolgo šibo!

 24. fertik pravi

  Pravo veselje je čitat glanckofof twiter. Same nepomembnosti in farbanje svojih ofc. Tip govori celo o usklajenem tajmingu, ker naj bi Dnevnik lansiro poročilo esterajherskega vrhovnega sodišča šele dva mesca po odločbi o pravnomočju. Meni, ko sem bol trdobučn, sevea nea gre v glavo, kak to, da niso novice pograbli glanckofu lojalni mediji, keri so durhmarš na preži, če zdaj trdijo, da je odločba za glanckofa razbremenilna. Drugače pa ažurno objavijo fsako pesjo figo, kera bi potencjalno lahko krepila zavest v lik brezmadežnosti njihovega idola…

 25. fertik pravi

  raft pravi:
  12. 06. 2015 at 16:10

  fertik

  Čisto nea zastopim, kaj si mislo z toto tvojo intervencijo in kaj ma Kučman zdaj tu polek veze, anpak fprašam pa te vseeno, če veš, zakaj je Kaloh zbriso moj koment, kaj se tiče dojemanja prava pr Esterajherih. Mogoče zato, ker glanckof čita tote komente???
  —————————————–
  Kučan res nima tu nobene veze ampak vseeno. Naj se ve, da smo nekoč imeli Slovenci predsednika, ki ni govoril nobenega tujega jezika razen srbohrvaščine.
  Iz katerega Avstrijskega časopisa plonkaš?
  …………………………….
  Upam, da si si link skopiro, ker je očitno nekomu trn f peti. Ni mi jasno, kak lahko negdo briše link do demokratičnega cajtnga sosedne države???

 26. borec pravi

  BEDNIKI KOMUNISTIČNI.

 27. Your comment is awaiting moderation pravi

  Tem janšistom ni dost če jim pol Evrope pove da je Jnez kriminalec , da se ve kako so šfercali orožje in denar v davčne oaze. Trgovali prijatli med sabo pod mizo itd. Patrija je samo en del te zgodbe. Pa še mislijo da morajo drugi zdaj odstopit če je US vrnilo odločanje na prvo stopnjo. Kaj pa če bi avstrijsko sodišče za cerarja sodno odločilo da je sodeloval pri koruciji pri patriji ?ampak mamo 5 % folka ki je tako zaveden da lahko vsak njihov krade , se laže in csi drugi morajo bežat stran . Pa enkrat bomo ja se rešli teh kriminalcev madona, čeprav so si zakone prikrojili po svoje .

 28. uffff pravi

  ufff…kaj je tako čudnega in presenetljivega?….a res še ne poznate kako deluje čisto vsak kučanov rdeči balkanoid?…uffff…saj so vedno tako predvidljivi, vedno tako mafijsko zvesti, vedno tako nestrpni, vedno totalno opranoglavi, vedno komunajzersko nostalčični, vedno zverinski, vedno tako hinavski in požrešni ter nesposobno lenobni…ufffff…spomnite se, jugo-balkanski vedno sovražni smrdeči gn oj ostane smrdeći gn oj , četudi se obleče armanija in vozi merc……uffffff

 29. runkelček pravi

  Avstrijsko sodišče je povedalo, da nima dokazov, da je Zagožen v letih 2004-2008 imel kakšne stike z vlado in Janšo. To pa ni noben dokaz.

  ZAgožen je dobil denar kot provizijo za opravljeno delo! To pa ni podkupnina. Nihče ne ve kaj je počel s tem denarjem, ki si ga je zaslužil s poštenim delom!

 30. uffff pravi

  vsak, ki je prebral kar je avstrijsko sodišče napislo, ve, da banda 571 sistemsko in udbomafijsko laže in zganja propagando v prid kučanovim balkanskim mafijskim rdečim svin jam…ufff

 31. uffff pravi

  kajti vsa oblast mora ostati v kučanovih mafijskih jugo-balkanskih rokah….ufff….to je to, vse ostalo je prenevedanje….uffff

 32. uffff pravi

  in spomnite se, ni ga jugo-balkanskega kot sovjetksega smrdečega pra sca, ki bi sprejel pluralno demokratično pravno družbo…oni bodo vedno za mafijsko čredništvo, enoumje, enopartijstvo, legalno mafijskost…..ampak glavno je, da sta uradno in delno dejansko partija in juga crknili kot stekli podgani in da je tu evropa in razviti svet….uffffff

 33. runkelček pravi

  Avstrijska sodba je bila izdana 15.4. in koordinirano objavljena v medijih 11.6. Kako je kaj takšnega mogoče doseči pri toliko novinarjih?

  ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
  KAJ so delali, kaj so čakali novinarji skoraj 2 meseca?

 34. uffff pravi

  tega pa noben jugo-balkanski smrdeči pra sec ne bo sprejel…..uffff…

 35. uffff pravi

  ker oni so bili, so in bodo ostali taki….ufff

 36. runkelček pravi

  Avstrijska sodba je bila izdana 15.4. in koordinirano objavljena v medijih 11.6. Kako je kaj takšnega mogoče doseči pri toliko novinarjih?

  ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

  Torej v obsodbi niso našli nič uporanega za preganjanje Janše!

 37. uffff pravi

  runkelček, ne bodi naiven, niso novinarji in nikoli ne bodo….so le banda 571….posrani nestrpneži, zagovrniki kučanove smrdeče mafije, ki jih tudi redno plačuje….ufff-….poglej grćkega neostalinsita populista in demagoga sirizića……najprej je ponovno ustanovil njihovo bando 571….in jih prisesal na davkoplačevalski denar….in ta smrdeči mafijsko pokorni gn oj bi morali evropejci denarno podipirati?…my ass…….uffff

 38. runkelček pravi

  Lahko le upamo, da bo Evropo bankrot Grčije spametoval in ne bodo čakali še na bankrot Slovenije

 39. fertik pravi

  Ponavlam za bebeca ĆeLEXa in ufffoja… Opstaja sicer možnost, da glupi novinari foruma “glanckof”, nea zastopijo šfapski, pa jim moramo mi prevajat. Ko pa si enkrat prevedejo… te pa jih resnica peče, da brišejo linke do demokratičnih evropskih cajtngof…
  ………………………………..
  fertik pravi:
  12. 06. 2015 at 17:57

  Pravo veselje je čitat glanckofof twiter. Same nepomembnosti in farbanje svojih ofc. Tip govori celo o usklajenem tajmingu, ker naj bi Dnevnik lansiro poročilo esterajherskega vrhovnega sodišča šele dva mesca po odločbi o pravnomočju. Meni, ko sem bol trdobučn, sevea nea gre v glavo, kak to, da niso novice pograbli glanckofu lojalni mediji, keri so durhmarš na preži, če zdaj trdijo, da je odločba za glanckofa razbremenilna. Drugače pa ažurno objavijo fsako pesjo figo, kera bi potencjalno lahko krepila zavest v lik brezmadežnosti njihovega idola…

 40. fertik pravi

  Je pa neprecenlivo čitat, kak dva bebeca združeno krulita in se polcata v svojih obupnih poskusih… prepričat še kakega bebeca v svojo mantro. Po matematiki pomeni to enako enemu bebecu na kvadrat…

 41. fertik pravi

  Hvala ti Kaloh, da mi še dovoliš zajebavat ova dva trotla. To mi je f posebni užitek… 😆 😆 😆

 42. MEFISTO pravi

  fertik pravi:
  12. 06. 2015 at 20:24

  Je pa neprecenlivo čitat, kak dva bebeca združeno krulita in se polcata v svojih obupnih poskusih… prepričat še kakega bebeca v svojo mantro. Po matematiki pomeni to enako enemu bebecu na kvadrat…
  ———————————————————————

  bebec na kvadrat = 1/2 fertik-a

 43. No name pravi

  No Politik Si.
  Mislim ,a je čas ,da nekatere primitivce ,pač umaknete s komentiranja.
  Nižajo nivo portala.

 44. fertik pravi

  Nižajo nivo portala.

  😆 😆 😆

 45. No name pravi

  No ,očitno se nekateri hitro prepoznajo kar so-primitivci,podobni onim v hosti 43-45.

 46. No name pravi

  No nekako me levi komentarji vedno nasmejijo.
  Zakaj?
  Podobni so zelenim regam.
  Regljajo,regljajo in…………………………regljajo.
  Ampak ne razumejo kaj regljajo,regljajo pa dokler jih ne pobere štrk.
  No ,blizu mi je še ena prispodoba o plesočih opicah in lajnarju ,ki vrti lajno,ne glede kako vrti lajno opica tanca enako,no če ne tanca ji lajnar obljubi tancanje po žareči gusasti plošči in ta tanca naprej na bilokakšno melodijo.
  No toliko o demokraciji,razmišljnju in pameti tam.

 47. rzw pravi

  Nič ne komentirate kako je udba zavzela avstrijsko sodišče in ne blatite tega….Si ne upate???

 48. Aloysius Premk pravi

  rzw,teb se je pa cist sfrkljalo!

 49. Aloysius Premk pravi

  rzw zakaj pises neumnosti.\, al si iz Studenca usel???

 50. Aloysius Premk pravi

  No zdaj,ko sem razkril identity fertka,so me pa izbrisal.Nisem vedel,da je politi kis tako kisu!!!

 51. Aloysius Premk pravi

  Sa bi clovk se kaj napisou,pa se ne splaca,ker ste fsi zabiti ko fertk AKA Foglof Tunek!

 52. Aloysius Premk pravi

  Zda grem pa spat,zjutraj zgodaj moram ustat in jabuka pospricat,da naujo crviv!

 53. miki pravi

  Wow. ….res ste ovce Jansisti. Puklastega boli K za vse vas…vi pa s tako vnemo branite tega pajaca.

  Noro da v 21. Stoletju nekdo razmišlja kot vi…wow. neumnost in vesolje sta res neskončna.

 54. uffff pravi

  ufff…..da bo tipičen opranoglavi ideološko/mafijsko/politično popolnoma zvesti kučanov balkanski smrdeći pra sec sodil, kako naj razmišljajo drugače mislečI? ..bodimo resni…..si pač balklanski rdečuh, vedno si volil rdečuhe in vedno jih boš, kot vedno si pljuval in blatil in vedno boš pljuval in blatil vsakogar ne spada v tvojo jugo-balkansko smrdečo čredo….ufffff

 55. uffff pravi

  uffff……vedno tako predvidljivi ti naši jugo-balkanski smrdeči pra sci….uffff

 56. uffff pravi

  vedno mafijsko povezani, vedno ideološko nestrpni, vedno sovražni do zahodne demokracije, pravne države, pluralne družbe , čeprav bodo storili vse, da se denar , ki od ta pri teka konča mafijsko a legalno le v njihovih žepih…ufffff…ni kaj smrdeči gn oj ostane smrdeči gn oj….uffff

 57. fertik pravi

  @Alojzijus Premk… redneck, otkot se oglašaš??? iz Vankuvra??? Če bi v Wašingtoni al pa Oregoni tvoj mušancl šprico, te bi tvoji sosedi mislili, da špricaš mandarine. V Nevadi japk takintak nea poznajo, Kalifornija pa je za tebe preveč nobl. No, kaki San Dijego bi še prišo f poštef, ker je tam dosti mehikancof… Še bolša za tebe pa je Aljaska, ker tam hodijo rednecki baje z kurami spat, saj eni sploh nimajo elektrike. Edini comp pa ma kaki plemenski poglavar, keri ma tut generator na nafto… Havaje pa rajši nea omenjam, ker tam sem pa jas dostikrat in vem, da te tam nisi, ker fse rednecke poznam. Mi jih je Cekuta pretstavo…

 58. uffff pravi

  škoda, da politikis ne piše o podivjanih, legalno mafijskih, zverinskih, hinavskih, populističnih, demagoških neostalinističnih grćkih sirizićih……škoda, ker je zelo pomembna tema……naša banda 571 popolnoma podpira ta smrdeči gn oj…..ufffff…sedaj ko so zaprli neodivisem državni medij, kjer je bilo pola pola konservativnih in rdečih novinarčkov, so takoj zatem ponovno odprli njihovo bando 571 in “zaposlili” (prisesali na davkoplačevalski denar na evropejcev) le najbolj podivjane, nestrpne, ideološko pravoverne smrdeče kadre…..uff…..

  upajmo, le da se to smrdeče populistično, mafijsko, lenobno, sranje konča——uffff
  kučanov f21 ima tam vedno prisotnega mafijsko/ideološko/politično/nestrpnega smrdečega pisralca……in vsak dan poserje svoj znameniti smrdeči gn oj….uffff

 59. fertik pravi

  @ufffo, ti še ni prišlo na misl, da bi se lahko fpiso v zgodovino kao prvi grški gastarbajter v ilegali…

 60. Petrovc pravi

  Če bi se vi janšisti brigali za ustavo in človekove pravice tako tudi takrat, ko imate vlado bi bila ta država raj na zemlji.

 61. raft pravi

  Petrovc pravi:

  Če bi se vi janšisti brigali za ustavo in človekove pravice tako tudi takrat, ko imate vlado bi bila ta država raj na zemlji.
  —————————————-
  Pot Slovenije do raja vodi skozi če-fer-skokomu-najzarski pekel.

 62. Pepi pravi

  Nisem vedel da imate v Jugosloveniji toliko umsko omejenih kometatorjef !!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen