Alenka Puhar: Ni pravih dokazov za obsodbo Janše! Sodišča delajo kar hočejo.

21

Publicistka Alenka Puhar je prepričana, da ni pravih dokazov, da bi predsednik SDS Janez Janša lahko bil obsojen. Ker če bi dokazi bili, “bi z njimi postregli že v obtožnici in seveda tudi v sodbi”, je dejala v intervjuju za današnjo izdajo časnika Večer. V demokratičen socializem ne verjame in mu tudi ne bi dala še ene priložnosti.

Puharjeva, ki je bila med drugim v kolegiju odbora za varstvo človekovih pravic, nastalega ob izbruhu afere JBTZ, je prepričana, da tožilstvo nima zadosti dokazov proti Janši, zato nekateri v javnost pošiljajo “nekoliko smešne pozive in kritike, češ, ali vi poznate vse te tisoče in tisoče strani, pa si drznete govoriti“.

“Rekla bi, da je naloga sodstva, da iz teh tisočev strani potegne bistvene točke in jih predstavi tako, da bo vsak državljan lahko uvidel, kje je bil storjen prestopek proti zakonu. In da to stori tako jasno in prepričljivo, da mu bo javnost verjela. V tem primeru pa cela vrsta pravnikov, strokovnjakov z velikim znanjem, temu oporeka,” pravi.

Komentirala je tudi ocene, da je zborovanje pred sodišči nedopusten pritisk na sodstvo. Kot pravi, se ji bolj kot pritisk ulice zdi nevarno to, “da smo toliko časa dopuščali sodiščem, da so delala, kar so hotela”.

Na vprašanje, kako ocenjuje prispevek intelektualcev v zadnjih dveh desetletjih, Puharjeva odgovarja, da je z intelektualci podobno kot z delavci in manj izobraženimi: “Tudi najvišji intelektualci, družboslovci in humanisti, so od življenja v socializmu tako oblikovani ali zaznamovani, da za vprašanja realitete nimajo ne pravega znanja ne posluha.”

Po njenem prepričanju je imel veliko posluha za omenjeno realiteto Jože Pučnik. “Mislim, da je Pučnik, ki je z azilantskega dna startal v življenje v Nemčiji, bistveno bolje vedel, kaj je treba reševati, rešiti in kako stvari postaviti, in da je vedel, da ne moreš z nebulozami, nostalgičnimi izleti in s fantazmami preurediti sistema in voditi države,” je dejala.

Pri t. i. ljudskih vstajah je publicista opazila tudi množične uporabe simbolov iz časa komunizma, pri tem pa ugotavlja, da sama ne čuti nobene simpatije do teh simbolov in nostalgije po tistih časih: “Nasprotno, prav straši me, da je dvajset let po padcu komunizma toliko ljudi, ki obujajo to silovito utopijo. Utopijo, da, kajti nostalgija po tistih časih je samo obrnjena utopija, njena zrcalna slika.”

Glede izbrisanih publicistka meni, da je bila to huda kršitev: “Potrebno pa je vedeti, da nekaj let ni bilo popolnoma jasno, kaj se je zgodilo oziroma v čem je ta huda kršitev.”

V demokratični socializem publicistka ne verjame, zato mu ne bi bila pripravljena dati še ene priložnosti, “ker jih je imel več kot dovolj”. “Mislim, da je sprt s pravo demokracijo in da je logični nesmisel, ki ni izvedljiv,” dodaja. (sta)

foto matic stojs

 

Št. komentarjev: 21
 1. kdo pravi, da jih ni pravi

  so, toda so:

  neugotovljeni, na neugotovljenih krajih, neugotovljenega dne, na neugotovljen način …

  “Tačno usred čela! Sad još samo treba tepihovati Sloveniju!”

  masleša, udba press

 2. PRIDANIČ pravi

  Kako to da je jajčeglavec na obravnavah zahteval izločitev dokazov.Prosim kakšnih dokazov neki.Ves čas se vrtimo v krogu.Jajčeglavec trdi da so dokazi OVCE trdijo da jih ni, komu verjeti?

 3. skulsen pravi

  kdo pravi, da jih ni & PRIDANIČ Spelta se u materno sekreta komunajzarska.

  Bravo Janša, bojkotirajmo rdeče svinje!

 4. božiček pravi

  Citat 1:
  “V demokratični socializem publicistka ne verjame, zato mu ne bi bila pripravljena dati še ene priložnosti, “ker jih je imel več kot dovolj”.
  Citat 2:
  “Nasprotno, prav straši me, da je dvajset let po padcu komunizma toliko ljudi, ki obujajo to silovito utopijo”.
  Gospa ali ne razume, ali nalašč meša dva različna pojma. Enačenje dveh različnih sistemov (komunizma in demokratičnega socializma) je izredno popularno med vsemi zagovorniki liberalnega kapitalizma.
  Komunizem je enopartijski sistem, medtem, ko je demokratični socializem parlamentarna strankarska demokracija. To pa je samo temeljna razlika, drugih ne bom našteval.
  Seveda je cilj liberalnih jastrebov, ta dva diametralno različna sistema, ovcam prikazati kot eno in isto.

 5. Zoro pravi

  božiček ne kvasi neumnosti, demokratičen socializem nikjer na svetu v realnem življenju ne obstaja! Razen v glavah naših neokomijev.

 6. božiček pravi

  Bravo Zoro! Kaj pa pravi Alenka Puhar???
  “V demokratični socializem publicistka ne verjame, zato mu ne bi bila pripravljena dati še ene priložnosti, “KER JIH JE IMEL VEČ KOT DOVOLJ”.

 7. ne damo se pravi

  Na znanem kraju ob znanem času os obsodili Janšo, čeprav ne bi bil sam Janša na neznanem kraju ob neznanem času.
  Pa naj kdo reče, da je naše sodstvo pri pravi pameti!

 8. PRIDANIČ pravi

  Želim da se dokazi Finskih in Avstrijskih organov izločijo iz spisa [obtožbe] Vprašujem OVCE čemu le?Konkreten odgovor prosim gleda na to da ste zelo točno obveščeni.

 9. božiček pravi

  Dragi JJ obsedenci, a ne bi pustili, da sodišča opravijo svoje delo. Če ne zaupa sodiščem v lastni državi, na čelu katere je bil kar 2x, ima še vedno možnost Strasbourga. Vedno bolj sem prepričan, da je ravno strah pred dokončno potrditvijo sodbe na evropskem sodišču tisti, ki povroča neizmeren preplah in poskus diskreditacije sodišč in tožilcev. Mimogrede, tudi slednji so potrebni prevetritve.
  Pravzaprav bi bilo tudi mene strah, še posebej, če bi me zagovarjal nekdo, ki razen z izločevanjem dokazov in iskanju lukenj v zakonu ni sposoben dobiti niti enega primera. Tu je pa pravi specialist, hmmm, mogoče pa si ga je ravno zato izbral.

 10. igor pravi

  Do onemoglosti boste tiskali intervjuje s pristaši I.J.Janše. Tudi pilota Merlaka ima na duši.

 11. MEFISTO pravi

  Igorja moti, da se v podporo Janši oglašajo sami spotovani in ugledni ljudje.

  Na levici takih pač nimajo

 12. bumbar pravi

  @Mefisto

  …eden izmed uglednih in spoštovanih ljudi iz kroga Alenke Puhar in sodelavec Janeza Janše v uredništvu Demokracije, seveda…diplomant FDV…kaj pa drugega, je leta 1992 zapisal:
  “Obrambni minister je ob prvi obletnici vojne za samostojno Slovenijo dokazal, da je do potankosti absolviral dialektični materializem. Slovence je razdelil na zmagovalce in poražence. Na naše in one druge. Po logiki pač, da velikih zmagovalcev ni, če ni na drugi strani velikih poražencev. In za zmago na “demokratičnih” volitvah ni dovolj, če so oni drugi doli v Srbiji. Biti morajo tu, med nami. Winstonu Churchillu bi šele ob branju Premikov postalo jasno, zakaj je izgubil na prvih povojnih volitvah.”

  In: Janša je pač Janša. Ne more iz svoje psihološko konfliktne kože. Nekako me spominja na tisto basen o škorpijonu in žabici. Saj jo poznate, ali ne? Škorpijon prosi žabico, če ga naloži na hrbet in preplava z njim na drugo stran potoka. Žabica noče o tem nič slišati, češ da jo bo škorpijon pičil. Končno škorpijon pade na kolena in žabici sveto obljubi, da je ne bo pičil. Žabica popusti. Ko pa priplavata do sredine potoka, škorpijon kljub vsemu piči žabico. Ko se potapljata, žabica nikakor ne more razumeti škorpijonovega suicidnega dejanja. “Zakaj si me pičil, kreten, ali ne vidiš, da se bova zdaj oba potopila?” ga vpraša. “Pač nisem mogel iz svoje kože,” odgovori škorpijon.

  ——-

 13. ne damo se pravi

  @igor pravi: Do onemoglosti boste tiskali intervjuje s pristaši I.J.Janše. Tudi pilota Merlaka ima na duši.

  Kdor nosi na glavi rdečo zvezdo si kaj drugega ne zasluži.

 14. igor pravi

  Pilota merlaka ima na duši. Aja, sem pozabil, pa še pojočega majorja Ladislava Troho je ugrabil. Da o nameravani likvidaciji svojega sina sploh ne govorim.

 15. Alzheimer pravi

  Pac gre malo klavir igrat, pa kaj.
  Ce bo bluzil v Strasbourgu, lahko kvecjemu
  dobi nekaj let vec.
  Tudi za pilota bo moral odgovarjati.
  In prodajo Mercatorja.
  In izbrisane.

 16. alfa pravi

  To ni sodba, ampak norčevanje iz zdrave pameti. Preberite si obrazložitev sodbe. Če boste razumeli to nakladanje vam osebno čestitam. Murgelska znanost.

 17. MEFISTO pravi

  Igor, v kratkem se ti obeta srečanje z Janševim odvetnikom.

  Spet boš moral nekaj darovati za Karitas in za asfalt v vsako slovensko vas.

 18. Rok pravi

  Praznoglave rdeči rupetine,so končno s pomočjo udbo komisarjev in hitrih sodišč le našle žrtve ,ki jim bodo na grbo skušali obesiti tone svojih nebuloz ! Kjer balkanski osel leži, tam dlako pusti ! Vendar zeradi tega ni, manj oslovski !

 19. trla baba-irglova-lan pravi

  puharca ne puhaj..POTEGNI..
  .
  uš vidva razliko..
  .
  afna TUD Z ŠMNKO..

 20. trla baba-kuvarica v Cankarjevem-lan pravi

  so use požrl kua smo prpraule..
  pol pa so šli u bitko
  .
  neki so govorl o letečih zmajih ..
  .
  menda so bli na Mariji pomahi..
  .
  57 . stran
  spomini KUHARICE
  .

  V 3 SVETOVNI VOJNI
  SLOVENSKA FRONTA
  skrivališče general štaba
  .
  NEKI U lublan

 21. Miran pravi

  Rok, kva za en brihtol uporabljaš, k si tako gajstno pameten, da ti viški že iz ušes špricajo?
  🙂

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen