Mariborski župan Arsenovič zaradi eksplozije v njegovem lokalu prst usmeril v Franca Kanglerja in dejal, da slednji na sodišču manjka

9

V zvezi z napadom na lokal v lasti mariborskega župana Saše Arsenoviča marca 2019 so danes na slovenjgraškem sodišču zaslišali več prič. Po poročanju spletnega Večera je Arsenovič ocenil, da je šlo za politično dejanje in da ena oseba zdaj tu manjka, in sicer Franc Kangler. Povedal je, da je napad njegovi družini prinesel težke trenutke.

Kot danes še poroča spletni Večer, je Arsenovič tudi dejal, da sta napadalca od napada postala odrasla človeka, med napadom pa sta bila še mladoletna. Po njegovih besedah je bilo na lokalu razbitih več stekel, tudi polnilo na vratih v njegovo domačo hišo je bilo odvzeto kot znak, da bi lahko prišli v hišo.

Na sojenju so zaslišali tudi Kristijana Šketa, ki je sodeloval v napadu. Kot mladoletniku mu je bil za povzročitev splošne nevarnosti že izrečen vzgojni ukrep. Drugi napadalec Timotej Vodopivec je za isto dejanje s tožilstvom podpisal sporazum o priznanju krivde in se pogodil za pogojno kazen devet mesecev zapora s preizkusno dobo dveh let.

Med preiskavo so kriminalisti ugotovili, da je Šketi in Vodopivcu napad na Arsenovičev lokal predlagal Robert Reher, pirotehnični izdelek pa jima je izročil Danijel Marhold.

Šket je danes po navedbah Večera večkrat izpostavil, da se ne spomni več veliko, saj se je napad zgodil pred petimi leti. “Vem samo, kaj sem naredil, približno, kako je potekalo, a vse bolj slabo. Nastavil sem eksplozivno sredstvo na steklo,” je dejal sodnici.

Vodopivec je povedal, da je bil le voznik, ko je Šketa opravljal dejanje, ga je čakal 50 metrov stran. Več podrobnosti ne ve, je dejal.

Obtožnica Reherju, sicer tudi predsedniku Boksarske zveze Slovenije, očita napeljevanja h kaznivemu dejanju povzročitve splošne nevarnosti s tem, ko naj bi naklepoma napeljal takrat starejšega mladoletnika, da na lokal nastavi in sproži eksplozivno sredstvo.

Obtoženemu Danijelu Marholdu pa obtožnica očita, da je pomagal pri kaznivem dejanju na način, da je starejšemu mladoletniku izročil eksplozivno sredstvo in mu dal še 20 evrov za nakup lepilnega traku za pritrditev eksploziva na steklo gostinskega lokala. Prav tako mu dodatno očita tudi kaznivo dejanje oviranja dela pravosodnih in drugih državnih organov.

Reher je po predstavitvi obtožnice februarja letos dejal, da se ne bo zagovarjal in da ne bo odgovarjal na vprašanja. Marhold pa je povedal, da nič od navedenega ni res ter da prav tako ne bo odgovarjal na vprašanja.

Sojenje sicer prehaja v sklepno fazo, nadaljevali ga bodo predvidoma 21. maja, ko naj bi bila izrečena sodba, še poroča spletni Večer.

Št. komentarjev: 9
 1. konrad pravi

  Oba barabina, sedaj se bosta še pred sodišči obkladala.

 2. frjolčni pravi

  A Kangla se sedaj tudi z bombnimi napadi ukvarja?

 3. Re gornjim pravi

  Franca ” ma vas rad”!

 4. oki pravi

  Zakaj SDS še vedno na svoje liste za volitve postavlja kriminalce kot je Kangler?

  1. Jaka pravi

   Sem volilec SDS, a tokrat tej stranki ne dam glasu točno zaradi kanglerja. Tako nizko resna stranka ne sme pasti nikoli.

 5. Re gornjim pravi

  Tudi za evroposlance predlaga ” res odlične kandidate”( Breznik, Hojs itd)

 6. ugi pravi

  Naj Arsenovič več pove, naj resnica pride na dan! Če to drži, je Kangler navadni kriminalc.

 7. gorvel pravi

  Joj, ste tepci. Kaj vam ni jasno, da Janša meče bombe. Kangler mu je bombo samo dostavil iz svoje tvarne orožja.

  1. zinko pravi

   Imaš prav. Oba sta kriminalca, šiptar in lubeničar.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen