NPU s hišnimi preiskavami na Darsu, pri Snežiču in Hajdinjaku

3

Kriminalisti NPU danes izvajajo hišne preiskave na Darsu, oglasili naj bi se tudi pri nekdanjem predsedniku uprave Darsa Valentinu Hajdinjaku in Roku Snežiču, poroča spletni portal 24ur.com. Do preiskave prihaja pol leta po medijskem razkritju več sumov nepravilnosti – od favoriziranja pri javnih razpisih do podkupovanja in kartelnega dogovarjanja.

Kot so danes v sporočilu za javnost navedli na Darsu, pri preiskavi aktivno sodelujejo. Nacionalnemu preiskovalnemu uradu (NPU) bodo skladno z odredbo sodišča izročili vso zahtevano dokumentacijo. “Dars bo tudi naprej, če bo treba, polno sodeloval z vsemi pristojnimi organi,” so napovedali za STA.

Vsebine preiskave ne morejo komentirati, saj je v pristojnosti komuniciranja preiskovalnih organov, so še zapisali. STA pojasnila policije še čaka.

Spletni portal 24ur.com navaja, da naj bi kriminalisti zjutraj na domačem naslovu obiskali tudi nekdanjega predsednika uprave Darsa Hajdinjaka, Snežiča in druge akterje pri poslih, povezanih z avtovleko tovornih vozil.

POP TV je oktobra objavil pričevanje neimenovanega žvižgača, ki je trdil, da je podkupil Snežiča in si tako zagotovil posel z Darsom. Komercialna televizija je objavila tudi posnetek, na katerem Snežič prejema 5000 evrov, skupno naj bi od žvižgača prejel za 90.000 evrov podkupnin. Denar naj bi Snežič zbiral tudi za stranko SDS.

Hajdinjak in Snežič sta tedaj vse očitke zavrnila, prav tako so nepravilnosti zanikali v SDS. Hajdinjak je sicer novembra odstopil s čela Darsa, pri tem pa zagotovil, da je družbo vodil odgovorno in zakonito. Kot je dejal, so mu lani večkrat namignili, da bi bilo dobro, da bi se umaknil. “Ker tega nisem storil, je prišlo do medijskega konstrukta,” je poudaril.

POP TV je sicer istočasno razkril tudi sum kartelnega dogovarjanja pri poslu avtovleke. Na Darsu naj bi poskrbeli, da so si posel sami razdelili izbrani avtovlekarji. Kot so opozorili pravniki, je šlo za sum kartelnega dogovarjanja z Darsovim blagoslovom.

Št. komentarjev: 3
  1. marcel pravi

    Te rumene evre je že zdavnaj babica skrila :)))))

  2. đeri pravi

    Snežića bi v pravni državi že zdavnaj zaprli. V slovenskem mafijalandu pa koruptivne evre šteje kar pred kamero.

  3. lepena pravi

    Največjo napako je storila SDS, da se je spečala s tem kriminalcem!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen