Arsenovič je po prenovi Lenta obljubljal odprtje za promet, a si je po mnenju “stroke” premislil, vozila na Lent poslej le še z dovolilnicami

6

Spomnimo: nekateri mestni svetniki so na zadnji seji MS MOM predlagali odprtje Lenta med 7.00 in 17.00 uro med delovniki, po njihovem predlogu pa bi ostal zaprt med vikendi, prazniki in ves julij ter avgust. Predlog potem ni dobil dovolj podpore.

Medtem Večer poroča, da so župana Arsenoviča, ki očitno da dosti na (naročene) prometne študije, od konca leta 2018, ko je bil izvoljen za župana, redarji za pet različnih avtomobilov, oglobili kar devetkrat. Trenutno je v redarskem postopku že desetič, saj je pred dnevi kar na pločniku pred eno izmed osnovnih šol v centru Maribora parkirala njegova žena Katja.

Kot so pojasnili na Mestni občini Maribor, je na območju Lenta odslej najvišja dovoljena hitrost 20 kilometrov na uro, saj je prostor namenjen predvsem pešcem.

Med drugim so uvedli dvosmerni promet med Vodnim stolpom in Ribiško ulico, enosmerni promet med Ribiško ulico in Studenško brvjo ter varovano območje skupnega prometnega prostora v obeh smereh med Ribiško ulico in Vodnim stolpom s potopnim valjem pri Vodnem in Sodnem stolpu, kjer bo mogoče na območje vstopiti le z dovolilnicami.

Parkirnih površin na Lentu ne bo, razen na južni strani Pristana in pri stavbi na naslovu Ob Bregu 8. Med Ribiško in Strmo ulico bo promet potekal enosmerno v smeri Strme ulice.

Mestna občina zato že aktivno informira stanovalce, lastnike garaž in gostinskih lokalov, da si uredijo dovolilnice. Do teh so upravičena podjetja, ki izvajajo dostavo blaga do strank, servisne in kurirske dejavnosti, vzdrževanje objektov na tem območju, seveda pa tudi stanovalci, ki so lastniki ali najemniki stanovanj na Lentu oziroma lastniki ali najemniki garaž in poslovnih prostorov.

Prvi si lahko pridobijo letno dovoljenje za vstop z vozilom v dostavnem času, torej med 5. in 10. uro, medtem ko bodo lastniki oziroma najemniki garaž oziroma stanovalci imeli dovoljenja za 24-urni vstop v varovano območje, so pojasnili na mestni občini.

Za pridobitev dovoljenja in dovolilnice za vstop v varovano območje skupnega prometnega prostora je treba izpolniti ustrezno vlogo, ki je dosegljiva na spletni strani mestne občine. K tej je treba dodati kopijo prometnega dovoljenja vozila, dokazila o poslovnem sodelovanju s stranko v varovanem območju, dokazila o lastništvu ali najemu stanovanja oziroma poslovnega prostora, dokazila o možnosti parkiranja na dvorišču ali dokazilo o lastništvu oziroma najemu parkirnega prostora v garažni hiši.

Najemniki parkirnih prostorov na parkirišču Žički dvor pa se morajo obrniti na upravnika parkirišča, kjer bodo prejeli dovolilnico za 24-urni vstop do parkirnega mesta, so sklenili.

Št. komentarjev: 6
 1. maki pravi

  Arsenovič je najslabši župan v zgodovini mesta. Vse je dol zaprl v bližini svojih nepremičnin, zabetoniral celi Lent, naredil nagnusni čevapčič most, ostale mestne četrti pa nezadržno propadajo.

 2. cmok pravi

  To kar ste izvolili, to sedaj glejte in plačujte.

 3. žuža pravi

  Totalna bedarija je, da je Lent med tednom zaprt za promet, saj ni nikogar tam, razen albancev in lenuhov.

 4. davor pravi

  Šerif in kreten v eni osebi.

 5. Hari pravi

  V 6 letih je poskrbel le za svoj žep, boli njega za meščane in tiste, ki v mestu ustvarjajo vsebine. Ob tem je zapufal občino še za ene tri mandate.

 6. robert pravi

  Zoki mu je vzornik, zato se ne čuditi, da je postal isti ošabnež in pokvarjenec.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen