Dr. Anže Logar v Mariboru: Moje poslansko delo ne bo okrnjeno. Na javni tribuni tudi nekateri znani Mariborčani, nogometna legenda Marcos Tavares in šahovski velemojster Georg Mohr

6

Poslanec SDS Anže Logar verjame, da njegovo parlamentarno delo ne bo okrnjeno, potem ko je poslanska skupina zoper njega in njegova kolega Evo Irgl in Dejana Kaloha sprejela nekaj ukrepov, ker niso podpisali izjave o zvestobi stranki do konca mandata. Kot poslanec lahko sodelujem na vseh sejah odborov in to nameravam početi tudi naprej, je dejal.

Logar je ob robu današnje okrogle mize društva Platforma sodelovanja z naslovom Pogled v prihodnost: znanost za razvoj Slovenije na vprašanje glede selitve v zadnjo klop dejal, da do tega zaenkrat še ni prišlo, sicer pa je sedežni red zanj nepomemben, pomembno je le tisto, kar predstavljaš in poveš pri zastopanju svojih stališč.

Na javni tribuni so dr. Gregor Anderluh (direktor Kemijskega inštituta), dr. Boštjan Golob (rektor Univerze v Novi Gorici), mag. Dejan Valh (zaposlen v IZUMU), dr. Lev Vidmar (kvantni fizik) in dr. Sanja Fidler (docentka na univerzi v Torontu in podpredsednica razvoja pri Nvidii), skušali odgovoriti na vprašanje, kaj mora Slovenija storiti, da bo v naslednjem desetletju tudi na področju znanosti igrala v ligi prvakov.

Med udeleženci javne tribune je bilo videti tudi nekatere znane Mariborčane: nogometno legendo Marcosa Tavaresa, šahovskega velemojstra Georga Mohra, direktorja DEM-a Aleksandra Brunčka in nekdanjo poslanko Lidijo Divjak Mirnik, sedaj mestno svetnico MOM. Prav tako se je javne tribune udeležil poslanec, ki prav tako ni podpisal omenjene izjave, Dejan Kaloh.

Odnos stranke Logarja za zdaj ne moti, saj pravi, da je to pravica, ki jo ima vodstvo poslanske skupine, zato v tem ne vidi, da bi kakorkoli ovirali njegovo delo poslanca in tudi ne namerava spremeniti načina svojega delovanja.

Glede morebitne prihodnje preobrazbe platforme v politično stranko tudi tokrat ni povedal nič novega. Dejal je, da bo verjetno številne ukrepe, ki jih bodo predlagali v njenem sklopu, zastopal tudi v državnem zboru, s tem pa bom po svojih najboljših močeh prispeval k temu, da v slovenskem političnem prostoru nekoliko “opilijo robove in ga pripeljejo v bolj zmerne vode”.

Po besedah članice društva Romane Jordan je rdeča nit njihovega gibanja, da so odprti za povezovanje ter usmerjeni v prihodnost. Po državi želijo razpravljati z ljudmi o tem, česa bi se bilo treba lotiti, da bomo čez desetletje konkurenčna družba v vrhu Evropske unije.

Na vprašanje, zakaj vztrajajo pri društvu, saj bi kot politična stranka lahko prispevali več, je Jordan dejala, da so se za takšno obliko delovanja odločili, ker želijo delovati povezovalno in brez enostranske politične konotacije.

Jernej Pikalo je dodal, da je Platforma sodelovanja namenjena temu, da ljudje, ki različno mislijo in imajo različne politične poglede na stvari, pridejo skupaj, se pogovarjajo in iščejo rešitve. “Ni dovolj, da vsak trobi v svoj rog in v okviru svoje skupine, pač pa da smo širši in da skušamo stvari videti drugače,” je dejal Pikalo, nekoč sicer minister iz vrst SD, ki notranjih zapletov v stranki SDS ni želel komentirati.

Današnja javna tribuna je sicer po Logarjevih besedah predvsem v funkciji odpiranja pomembnih tem na nacionalni ravni, saj vsaka od njih pomeni podlago za razvijanje programskih izhodišč, ki so jih napovedali ob ustanovitvi.

V zvezi s tematiko tokratne okrogle mize je dejal, da je Slovenija na nekaterih področjih znanosti visoko razvita, saj razpolaga z zelo izobraženim kadrom, a se včasih zdi, da tega ne znamo ustrezno umestiti v nek razvojni model.

Št. komentarjev: 6
 1. Vizionar pravi

  Samo tako dalje Platforma! V Sloveniji rabimo prebojnike na vseh področjih, ne pa preštevanja kosti in razpihovanj teorij zarote. Predpotopna politika na obeh polih se mora končati in nadgraditi.

 2. Modri pravi

  Zmerna in modra politika je prihodnost Slovenije. Platforma ima ta potencial!

 3. mirko pravi

  Že čez dve leti bo slovenska politična krajina močno spremenjena. Levice več ne bo v parlamentu, svobodnjaki bodo več kot prepolovljeni, SD bo štela pet poslancev, vsa desnica pa, če bo pametna, bo močno okrepljena.

  1. Re gornjim pravi

   Prav imaš, vendar, če bo na desnici še vedno pokvarjeni ” ljubljeni vodja JJ” s svojimi podlimi podtikanji , sem prepričan , da se desnici slabo piše.

 4. asja pravi

  Slovenija rabi popolno osvežitev politike in Logar je s svojo Platformo točno to.

 5. Regina pravi

  Do sedaj so bili na treh okroglih mizah Platforme gosti, ki so res outstanding strokovnjaki vsak na svojem področju. Če bo Logarju to potem čez te debate uspelo spraviti tudi čez politično šablono je Slovenija na dobri poti.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen