Zelenski pripravljen Trumpa popeljati na fronto v Ukrajini, a Trump je bil vedno naklonjen Putinu

1

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je danes v luči ogrožene nadaljnje ameriške pomoči Ukrajini izrazil pripravljenost, da bivšega predsednika ZDA Donalda Trumpa v primeru vrnitve na položaj popelje na fronto v Ukrajini. Meni namreč, da bi morali politični odločevalci videti, kaj vojna prinaša s sabo.

“Če bi gospod Trump prišel, sem pripravljen iti z njim na fronto,” je dejal na varnostni konferenci v Münchnu. “Če se pogovarjamo, kako končati vojno, menim, da moramo pokazati ljudem, ki odločajo, kaj v resnici in ne na Instagramu pomeni resnična vojna,” je dejal.

Skoraj dve leti po začetku ruske agresije na Ukrajino se je namreč dolgoročna podpora Zahoda znašla pod vprašajem zaradi zastoja pri potrjevanju novega, 60 milijard dolarjev vrednega paketa v ameriškem kongresu.

Senco dvoma na obete trajne pomoči iz Washingtona meče tudi morebitna vrnitev Trumpa v Belo hišo. Večkrat je namreč kritiziral vojaško podporo ameriške administracije Ukrajini, v času svojega mandata pa je izražal občudovanje ruskega predsednika Vladimirja Putina.

Trumpu se glede na ankete znova nasmiha republikanska predsedniška kandidatura na novembrskih volitvah.

Število komentarjev: 1
  1. gorvel pravi

    Zdaj sem pa že res čisto zmeden. Kam za vraga naj uvrstim Trumpa ?
    Če drži S Putinom, in s tem z vsemi komunisti, potem je neegativec.
    Pa ja ni tudi njegova žena, obrnjena h kultimarksistom !!!!!?

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen