PSG se bo moral po 50 letih dokončno posloviti od Parka princev

0

Predsednik francoskega nogometnega kluba Paris Saint-Germain Naser Al Helajfi je v okviru kongresa Evropske nogometne zveze Uefe v Parizu dejal, da se bo moral njegov klub posloviti od igranja na Parku princev, poročajo tuje tiskovne agencije, med njimi tudi francoska AFP.

PSG je domače tekme na Parku princev igral vse od leta 1974 oziroma štiri leta po svoji ustanovitvi, po 50 letih pa bo moral poiskati drug dom. Mesto Pariz namreč ni želelo prodati stadiona francoskemu velikanu.

“Zapravili smo leta, ko smo želeli odkupiti stadion. Za nas je zgodba končana,” je dejal Al Helajfi.

Pri PSG so že lani dejali, da bodo iskali alternative, potem ko je pariška županja Anne Hidalgo sporočila, da stadion ni naprodaj. To je v torek potrdil tudi mestni svet in glasoval proti prodaji.

“To bi bila odločitev brez vrnitve. Zato moramo izključiti prodajo Parka princev. Nočemo razprodajati dediščine Pariza,” je dodal pariški podžupan za šport Pierre Rabadan.

Al Helajfi je sicer predstavnikom medijev na Uefinem kongresu v Parizu razkril tudi dogajanje okoli prvega zvezdnika moštva Kyliana Mbappeja, ki se mu pogodba s PSG izteče po koncu sezone. Poročanja medijev ga že dlje časa selijo k Realu iz Madrida.

Kot pravi prvi mož PSG, za zdaj sprememb ni. “Ko se bosta obe strani odločili, boste izvedeli.”

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen