Umrl ameriški igralec Burt Young, znan kot Paulie v legendarni boksarski franšizi Rocky

0

V 84. letu starosti je umrl ameriški igralec Burt Young, ki se je v filmsko zgodovino zapisal z več vlogami Američanov z italijanskim poreklom, v spominu večine pa bo ostal kot Paulie Pennino, najboljši prijatelj Rockyja Balboe v filmski seriji Rocky. Ta vloga mu je že v prvem filmu prinesla nominacijo za oskarja za najboljšo stransko vlogo.

Igralec je preminil 8. oktobra v Los Angelesu, novico pa je javnosti oz. časopisu New York Times šele to sredo sporočila njegova hči Anne Morea Steingieser, razloga za smrt ob tem ni navedla, piše britanski časnik The Guardian.

Burt Young se je rodil kot Gerald Tommaso DeLouise v newyorški četrti Queens. V 50. letih minulega stoletja je služil v ameriški mornarici, pozneje pa je študiral v igralskem studiu Leeja Strasberga. Na televiziji in v filmih je igral predvsem Američane z italijanskimi koreninami.

Zaslovel je z vlogo Paulieja Pennina v filmu Rocky iz leta 1976 oziroma večkrat vinjenega mesarja in prijatelja Rocyja ter brata Rockyjeve sestre Adrian. Vloga Rockyja je sicer v svet slave ponesla igralca Sylvester Stallonea. Ta je njegovo delo oz. tolčenje mesa v mesarskem skladišču vključil v svoj boksarski trening, so spomnili pri The Guardian.

Stallone se je v sredo poklonil svojemu nekdanjemu soigralcu in se ga spomnil kot dragocenega prijatelja: “Bil si neverjeten človek in umetnik, jaz in svet te bomo zelo pogrešali,” je zapisal na Instagramu.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen