Pri hrvaškem otoku Sušac umrla znana slovenska potapljačica, 46-letna Irena Čok

0

Med potapljanjem pri otoku Sušac na jugu Dalmacije je v sredo umrla slovenska potapljačica Irena Čok, je sporočila Slovenska potapljaška zveza. Ponesrečenka je bila predsednica Društva za raziskovanje morja Ljubljana in članica nadzornega odbora Slovenske potapljaške zveze.

Kot je za hrvaški portal Morski.hr danes dejala predstavnica policije, sta se dva državljana Slovenije, 64-letni moški in 46-letna ženska, okoli 18.30 potapljala s potapljaško opremo na predelu otoka Sušac v občini Lastovo. Ko sta se s približno 50 metrov globine vračala na površje, je najprej izplavala ženska, nato pa še moški, ki jo je našel nezavestno na površini.

Predsednik Slovenske potapljaške zveze Mitja Slavinec je ob njeni smrti sporočil, da je bila Čok zelo predana potapljanju, še posebno podvodni fotografiji, kjer je bila med drugim tudi državna prvakinja.

Nekaj ur pred tem je v sredo v občini Blato približno sto metrov od obale otoka Korčula med potapljanjem na dah po pisanju portala umrla še 39-letna državljanka Slovaške.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen