[Revolucionarna Svoboda sporoča: Javna RTV bo kmalu spet 100% naša] Ustavno sodišče naj bi odpravilo začasno zadržanje novele zakona o RTVS, za umik glasovali Accetto, Knez, Šugman Stubbs in Mežnar!

11

Ustavno sodišče je po neuradnih informacijah več medijev odpravilo začasno zadržanje dela novele zakona o Radioteleviziji Slovenija (RTVS). Kot poročajo, so za tak sklep glasovali štirje sodniki, eden pa je bil proti.

To bi pomenilo, da se lahko novi svet RTV Slovenija dokončno konstituira, izpostavlja portal N1, ki navaja, da naj bi za umik zadržanja glasovali štirje sodniki, in sicer: Matej Accetto, Rajko Knez, Katja Šugman Stubbs in Špelca Mežnar. Proti naj bi glasoval Rok Svetlič, sodnika Marko Šorli in Klemen Jaklič pa naj ne bi glasovala.

Ustavno sodišče je v odločbi, sprejeti 16. februarja, zadržalo izvrševanje dela 23. člena novele, po katerem se svet zavoda konstituira najpozneje v 60 dneh po uveljavitvi novele, ki je začela veljati 28. decembra lani. V celoti pa so zadržali 24. in 25. člen, po katerih svet zavoda v šestih mesecih po konstituiranju sprejme nov statut, v 15 dneh po konstituiranju objavi javni razpis za predsednika in člane uprave ter način glasovanja predsednika in vsakega člana uprave.

V vmesnem času je tako delo še vedno opravljal dosedanji programski svet, vsi trije direktorji, generalni direktor Andrej Grah Whatmough, direktor televizije Uroš Urbanija in radia Mirko Štular, pa funkcije opravljajo kot vršilci dolžnosti.

Ustavno sodišče mora odločiti še o oceni ustavnosti novele na pobudo vlagateljev s prvopodpisanim predsednikom programskega sveta zavoda Petrom Gregorčičem.

Št. komentarjev: 11
 1. Opazovalec pravi

  Pa naj bi se s tem popravil tudi program? Sedanji je, odkar se tam meša dr….ek, popolnoma neprebavljiv. Razni Možini, Pirkoviči in še kdo so si program popolnoma podredili in spolitizirali še vremenske napovedi.

 2. raft pravi

  To, kar se trenutno dogaja v Sloveniji je popolna ignoranca EU do malih držav. Povzročitelj teh dogodkov pa je znova tisti, ki je kriv za 20 milijonov človeških življenj v prvi svetovni vojni. Bojim se, da bo ta ignoranca zahtevala še večjo ceno.
  Večina žensk, ki so v koaliciji ( taubi je baje moškega spola ) in so danes poslanke in ministrice v slovenskemu parlamentu lahko z mojim dovoljenjem prevzamejo status in ime oziroma naziv kur-ba. Ženske, ki so si do danes s svojim telesom služile kruh imajo vso pravico do bolj prijaznega naziva.

  1. Re gornjim pravi

   A ženske iz opozicije so pa , po tvoje, izvzete? Tudi v opoziciji bi se našla kakšna, ki bi prišla v poštev in je verjetno , ženskega spola( Jelka, pa Kopriva itd)

 3. raft pravi

  Pred vhod ustavnega sodišča postavite dečka s piščalko, pred RTV pa kip Josipa Broza Tita.

  1. Re gornjim pravi

   Ti pa na nočno omarico sliko plešastega Jajota

 4. Gasilec pravi

  Kdo je ta opozicijski kre…ten, kdo mu daje pravico, da tako komunicira z ustavnim sodiščem? Ko je le- to v zadevi Patria, presodilo v njegovo korist, ga je seveda hvalil, kar kaže kakšen je njegov značaj( pokvarjen).

 5. ufff pravi

  kot vsi dobro vemo……dokler ne bodo nastavili pravovernega smrdečega mafijsko/politično/ideloško pokornega levičarskega pra sca ali svi njo, ne bo miru….. potem pa bo naenkrat vse kao “nepolitično”, “neodvisno”, “strokovno”, “svobodno”, “demokratično”…ajd….počakajte le, da nastavijo svojega nestrpnega, smrdečega pra sca ali svi njo pa bo vse OK….ajd…

 6. ufff pravi

  in vsi vemo, da je na rtviću največja težava, da niso vsi kadri in vsi zaposleni 100% mafijsko/politično/ideološko pokorni in ubogljivi komunajzerji/levičarji……. nekaj je pač tudi drugače mislečih……in to je velika težava……in ne skrbite tudi ta problem, bodo poskušali rešiti…….saj je bilo v komunistični preteklosti tudi 100% pokornost med zaposlenimi….ajd ….ajd..ko enkrat razmeš kakšen divje smrdeči nestrpni gn oj je naš komunajzer/levičar razumeš vse njihove poteze za popolno/totalitarno oblast…oni so taki, kot fotokopije…ajd

  1. Re gornjim pravi

   Zapri svoj umazani go..bec, pra…sec umazani!

 7. ufff pravi

  boli resnica , mar ne?…hahahah….
  nimam dvomov, da čisto vsak komunajzer/levičar, ki je pri kor itu noče , da se o tem govori…resnica boli…..ajajajjajaja

  1. Re gornjim pravi

   Jaz pa ” imam dvome” , če si ti umsko normalen

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen