Kralj Karel III. kronanje obeležil tudi s fotografijo s svojima prestolonaslednikoma

0

Britanski kralj Karel III. je svoje kronanje obeležil tudi z novo fotografijo, na kateri pozira skupaj s svojima prestolonaslednikoma. Fotografija Karla, njegovega sina princa Williama in vnuka princa Georgea je bila posneta v Buckinghamski palači na dan kronanja pred tednom dni, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kralj sedi v sredini na prestolu, ki je bil leta 1902 izdelan za prihodnjega kralja Jurija V. in kraljico Marijo za uporabo ob kronanju kralja Edvarda VII. in je bil uporabljen tudi v ozadju pri kronanju kralja Jurija VI. leta 1937.

Karel III. in kraljica Camilla sta lani v Westminstrski dvorani uporabljala prestolonasledniški stol za sprejem nagovorov obeh domov parlamenta.

Kralj je upodobljen v oblačilu posesti in cesarski državni kroni, v rokah pa drži vladarsko kroglo in vladarsko žezlo s križem. Ob njem na obeh straneh stojita William in George in se smehljata.

Buckinghamska palača je v petek objavila še eno fotografijo, ki prikazuje Karla in njegovo soprogo, kraljico Camillo s častno stražo in prisotnimi damami. Fotografije je posnel Hugh Burnard, ki je leta 2005 posnel tudi poročne fotografije sedanjega kraljevega para, še poroča dpa.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen