Anketa POP TV: Svobodnjaki v minimalni prednosti (24,4%), SDS druga (22,2%), vse druge stranke z enomestno podporo, Anže Logar najbolj priljubljeni politik

4

Vlada Roberta Goloba je po napovedi ukinitve dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja ustavila in obrnila trend padanja volilne podpore, kažejo podatki aprilske ankete Mediane za POP TV. Aktualna oblast prvič po štirih mesecih padanja beleži naraščanje podpore. Podpira jo 45,5 odstotka vprašanih, slabih 42 odstotkov pa ji nasprotuje.

Dobrih 12 odstotkov vprašanih je neopredeljenih. Če bi bile volitve danes, bi Gibanje Svoboda dobilo 24,4 odstotka podpore (marca 23,5 odstotka). Sledi največja opozicijska stranka SDS z 22,2-odstotno podporo (marca 22,8 odstotka), je razvidno iz ankete, objavljene v nedeljo zvečer.

SD bi po aprilski anketi Mediane prejela 6,6 odstotka, kar je enako kot marca, NSi 5,7 odstotka (marca 5,1 odstotka) in Levica, ki je z marčne 5,2-odstotne podpore aprila v anketi pristala pri 4,2 odstotka. Sledijo neparlamentarne stranke: Resnica s 3,6 odstotka, SLS s 3,1 odstotka, Pirati z 2,1 odstotka podpore, Vesna z 1,4 odstotka in ostali.

Kot kaže anketa, se je zmanjšal delež politično neopredeljenih. 13,3 odstotka vprašanih ne ve, katero stranko bi izbrali. 7,7 odstotka jih ne bi izbralo nobene, en odstotek pa jih ni želel odgovoriti.

Najbolje ocenjeni politik je še vedno poslanec SDS in kandidat na lanskih predsedniških volitvah Anže Logar. Drugo najvišjo povprečno oceno so anketirani tokrat namenili predsednici države Nataši Pirc Musar. Tretji je minister za zdravje Danijel Bešič Loredan, četrti pa premier Robert Golob. Na petem mestu je evropska poslanka Ljudmila Novak, šesti pa gospodarski minister Matjaž Han. Sledi poslanec NSi Jernej Vrtovec, za njim pa so se zvrstili pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan, predsednik NSi Matej Tonin in predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič.

Inštitut za raziskovanje trga in medijev Mediana je anketo za POP TV opravil med 17. in 20. aprilom na reprezentativnem vzorcu 717 vprašanih.

Št. komentarjev: 4
 1. Rajko pravi

  Go Logar go!

 2. Re gornjim pravi

  Pa Rajka vzami s seboj , če boš šel iz politike , Logar.Sicer pa , ti moraš dobiti tudi za to dovoljenje

 3. matej pravi

  Leta 2026 bo politični zemljevid Slovenije precej spremenjen. Tako na desni kot na levi.

 4. Opazovalec pravi

  Janša ustanavlja ” svet modrecev” ? Gorenak, Grims, Jerovšek Jožef, itd. HA, HA, HA , res sami ” modreci- modrasi” iz njegove falange

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen