Podmladek SDS dobil novo vodstvo, naslednji dve leti bo SDM vodila Simona Purkat

1

Dosedanjega predsednika podmladka največje opozicijske stranke SDS Dominika Štrakla je nasledila dosedanja podpredsednica Slovenske demokratske mladine (SDM) Simona Purkat, ki je z razliko šestih delegatskih glasov premagala protikandidata Luko Simoniča, prav tako podpredsednika podmladka. 

Simona Purkat je članica SDM že skoraj deset let, zadnja dva mandata pa je bila izvoljena za podpredsednico podmladka SDS. Kot je povedala, se je za kandidaturo odločila predvsem zato, ker je po njenem prepričanju v zadnjih desetih letih naredila veliko stvari, in odvodila ogromno projektov. V svojem programu se bo Purkatova zavzemala za večjo medijsko izpostavljenost podmladka, prav tako si želi, da bi se v SDM še bolj odločno odzivali na aktualno politično dogajanje v državi.

https://dolgoziv.si/izdelek/kolagen-vecna-lepotica-prehransko-dopolnilo/

Pred volitvami je dosedanji predsednik SDM Dominik Štrakl, ki se za kandidaturo ni odločil, ker je dopolnil 32 let in s tem presegel starostno omejitev, za N1 dejal, da sta bila oba kandidata del njegove ožje ekipe in sta na mestih podpredsednikov veliko pokazala, zato se ni opredelil za nobenega od njiju: “Oba sta dobra in sposobna kandidata. Ne glede na to, kdo bo zmagal, sem prepričan, da bo zadeve peljal naprej tako, kot smo jih zastavili.” Da sta bila kandidata dva, se mu je zdelo dobro, prav tako ga veseli, da se je pojavilo občutno več kandidatov tudi za mesta v izvršilnem odboru SDM.

Purkatova je povedala, da je bila kampanja naporna, saj je večkrat obiskala prav vse odbore, jim predstavila svojo vizijo in jih poslušala. Tako je sestavila tudi svoj program, ki ga je predstavila. Stanovanjsko problematiko, vlaganje v študentske domove, beg možganov in demografijo, je po poročanju N1 izpostavila med svojimi prioritetami. “Ker mladi nimamo stanovanj, se ne moremo osamosvojiti. Posledično je manjše tudi število rojstev”, pravi.

Prisotne je nagovoril tudi predsednik stranke Janez Janša, ki je pred zbranimi med drugim izpostavil, da gre za podmladek stranke, ki praznuje že 34 let svojega obstoja. “Zbrani ste na kongresu podmladka, ki ima slavne začetke, saj je ta prvi predlagal plebiscit. V tistih časih je bilo to še kaznivo dejanje”, je bil jasen. (nova24tv.si)

Število komentarjev: 1
  1. raft pravi

    Sindikat vojakov premierju in ministrici: Vaše manipulacije so namenjene razvrednotenju poklica vojaka!
    —————–
    No Taubi, od tu naprej se bo tvoja glava ( Dr. burek sofisticirana hrana ) zaletavala v beton.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen