V Mariboru Saši Arsenoviču drugi zaporedni županski mandat

4

Županski položaj v Mestni občini Maribor je po današnjem drugem krogu županskih volitev obdržal dosedanji župan Saša Arsenovič. Doslej so v Mariboru prešteli 95,63 odstotka glasovnic, Arsenovič je prejel 60,63 odstotka glasov, nekdanji župan Franc Kangler pa 39,37 odstotka glasov, kažejo delni neuradni izidi občinske volilne komisije.

Volilna udeležba je bila v mariborski občini po dosedanjih podatkih 39,76-odstotna.

Arsenoviču, ki je za svoj drugi mandat na čelu občine kandidiral s podpisi volivcev, so ti v prvem krogu županskih volitev med skupno 15 kandidati namenili dobrih 36 odstotkov glasov. Kanglerju, ki je bil kandidat Liste Franca Kanglerja – NLS, so namenili 25 odstotkov. Volilna udeležba je pred dvema tednoma znašala 41,21 odstotka.

V 45-članskem mestnem svetu bo imela lista Arsenovič za Maribor 12 sedežev, kar je eden več kot v zadnjih štirih letih. Novinka, Gibanje Svoboda, je osvojila 11 mandatov, Lista Franca Kanglerja – NLS pa osem. Sledijo SDS s štirimi sedeži, nato SD, Lista kolesarjev in pešcev ter Lista za pravičen razvoj mestnih četrti in krajevnih skupnosti (LPR) s po dvema sedežema. Po en sedež bodo zasedli Gasilci Maribora, NSi, Levica in Stranka mladih-Zeleni Evrope.

Arsenovič je postal župan Mestne občine Maribor pred štirimi leti, ko je na volitvah nastopil kot županski kandidat SMC. V politiki pred tem ni bil dejaven, med Mariborčani pa je bil poznan kot uspešen podjetnik z več gostinskimi lokali v središču mesta.

Kangler je bil župan v obdobju od leta 2006 do konca leta 2012, ko je bil po vrsti kazenskih ovadb in množičnih protestih v mestu prisiljen odstopiti s položaja sredi svojega drugega županskega mandata.

Št. komentarjev: 4
 1. gorvel pravi

  Čudi me, da Mariborčanom ni mar za lepo urejeno mesto. Kangler je bil daleč bolj uspešen pri ureditvi mesta in okolice kot Arsenovič.
  Tidi Kaloh, sodeč po njegovi obsežni predstavitvni, bi bil še uspešnejši.
  Kaj za vraga, je stem mestom narabe !!?

 2. miha pravi

  Mariborčani so se še enkrat več pustili naplahtati. Ne potem jokati, ko se boste težko ogrevali, Arsenovič pa si bo na vaš račun polnil žepe.

 3. ufff pravi

  ufff..nič posebno presenetljivega….. demografija pravi, da se balkanistanci širijo, domači pa izginjajo….. saj je isto po vseh mestih…..urbanizacija…nič posebno novega…..če ima london pakistanca

 4. Re gornjemu pravi

  Ufffff je seveda vaš najpametnejši in najbolj zaščiten komentator? Žal

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen