V požaru v lokalu v ruskem mestu Kostroma umrlo 15 ljudi; pijan moški naj bi namreč na plesišču uporabil signalno pištolo

0

V požaru v lokalu v ruskem mestu Kostroma okoli 300 kilometrov vzhodno od Moskve je umrlo 15 ljudi, pet je ranjenih, so danes sporočile lokalne oblasti. Lokal je zagorel ponoči, okoli 250 ljudi so uspeli iz poslopja rešiti. Požar, ki je zajel 3500 kvadratnih metrov površine, so do jutra pogasili.

Sprva so poročali o 13 smrtnih žrtvah, nato so reševalci našli še dve trupli, tako da je skupaj žrtev 15.

Po poročanju ruske tiskovne agencije Tass bi lahko požar zanetila pirotehnika. Pijan moški naj bi namreč na plesišču uporabil signalno pištolo.

Policija je kasneje sporočila, da so moškega, ki naj bi zanetil požar, aretirali, preiskava je v teku. Drugih podrobnosti o njem niso sporočili, poročajo tuje tiskovne agencije.

Ruska državna televizija je predvajala posnetke gasilcev, ki se borijo z ognjenimi zublji, ki so zajeli poslopje. Po navedbah gasilcev je bilo gašenje zelo zahtevno, saj je grozilo, da se bo poslopje porušilo. V akciji je sodelovalo okoli 50 gasilcev in 20 vozil.

Lokal Poligon, ki deluje že več desetletij, je v dnevnem času tipična ruska restavracija s tradicionalno hrano, ponoči pa je znan kot prostor za zabavo.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen