V zrušenju visečega mosta v Indiji več kot sto mrtvih, večinoma žensk in otrok

0

V nedeljskem zrušenju mostu v indijski zvezni državi Gujarat je po zadnjih podatkih umrlo najmanj 132 ljudi, večinoma žensk in otrok. Na visečem mostu in v njegovi neposredni bližini je bilo v trenutku nesreče okoli 500 ljudi, ki so se zbrali na verskem praznovanju.

Po trenutnih podatkih je smrtnih žrtev 132, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP danes dejal pristojni inšpektor Ashok Kumar Yadav in dodal, da seznama žrtev še nimajo.

Pojasnil je, da je vlada zvezne države oblikovala skupino petih preiskovalcev, ki bodo skušali ugotoviti, zakaj se je most zrušil.

Policija je kasneje sporočila, da so v zvezi z nesrečo aretirali devet ljudi, vsi so povezani z družbo, ki je skrbela za vzdrževanje mostu.

230 metrov dolg most preko reke Machchhu v kraju Morbi je bil iz kolonialnega obdobja, pred nekaj dnevi pa so ga po prenovi znova odprli.

Po poročanju lokalnih medijev pred ponovnim odprtjem še ni bil opravljen tehnični pregled mostu in ta ni imel uradnega dovoljenja za odprtje. Mediji poročajo, da se je verjetno zrušil zaradi prevelike obremenitve, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Indijski premier Narendra Modi, ki je bil v nedeljo na obisku v svoji rodni zvezni državi Gujarat na zahodu države, je že napovedal odškodnino za umrle in poškodovane v nesreči.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen