Per Gessle s skupino PG Roxette izdal novi albumom

0

Per Gessle, eden od članov slavnega švedskega pop rock dueta Roxette, je skupaj s skupino PG Roxette izdal novi album, s katerim je glasbenik hotel ohraniti zapuščino dueta Roxette. Album tako spominja na stare čase popa, a je hkrati nekako našel pot tudi v sodobni čas.

Imeni Marie Fredriksson in Per Gessle sta za vedno povezani s pop duetom Roxette. Tri leta po prezgodnji smrti Marie Fredriksson je Gessle sedaj izdal novi album. Na albumu sicer ni več slišati osupljivega glasu Marie Fredriksson, je pa slišat dolgoletni spremljevalni pevki Heleno Josefsson in Deo Norberg. “Nenavadno je bilo narediti album brez Marie,” je ob tem povedal Gessle.

“Zgodaj sem se odločil, da bi morali staviti na zvok poznih 80., zgodnjih 90. let minulega stoletja, kar mi v je bistvu pri srcu,” je Gessle še povedal za nemško tiskovno agencijo dpa pred izidom albuma Pop-Up Dynamo! Dodal je, da je bolje držati se tistega, v čemer si dober, namesto prilagajanja zelo novim formatom. “Hkrati nisem želel biti nostalgičen ali preveč retro. Želel sem zveneti tudi sodobno,” je poudaril danes 63-letni Gessle.

Rezultat je pop album s hitrim tempom. “To je mešanica let 1989 in 2022 – ali leta 2021, ko je bil posnet,” je še povedal švedski glasbenik.

Prav leta 1989 sta Per Gessle in Marie Fredriksson kot Roxette nizala svetovne uspehe s pesmimi, kot so The Look, Listen To Your Heart in It Must Have Been Love. Po vsem svetu sta prodala približno 80 milijonov albumov. Gessle je pisal pesmi, Marie Frederiksson je zaslovela s svojim glasom.

Zadnji koncert je imel pop rock duet leta 2016. 9. decembra 2019 je Marie Fredriksson umrla po dolgem boju z rakom. Stara je bila 61 let. Gessle je njeno smrt predelal tudi s pomočjo glasbe in je leto dni po njeni smrti izdal album Bag Of Trix z dotlej še neobjavljenimi pesmi dueta Roxette.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen