Logar v prvem krogu predsedniških volitev pometel s konkurenco in ocenil: “Izidi so potrditev, da je slogan Sodelujmo za prihodnost pravi!”

9

Predsedniški kandidat Anže Logar, ki mu prvi delni izidi današnjega prvega kroga volitev kažejo prvo mesto in zanesljivo uvrstitev v drugi krog, se je v prvem odzivu zahvalil vsem volivcem za glas. Po njegovem mnenju je to potrditev, da je slogan njegove kampanje Sodelujmo #ZAprihodnost tisto, kar v Sloveniji potrebujemo v naslednjih petih letih.

Po skoraj vseh preštetih glasovnicah Logarju neuradni izidi kažejo 33,9-odstotno podporo.

Logar je že čestital neodvisni kandidatki Nataši Pirc Musar, ki se bo prav tako uvrstila v drugi krog volitev čez tri tedne. Ocenil je, da bo na koncu razlika med njima še rahlo manjša.

Pred drugim krogom Logar pričakuje vsebinsko razpravo, na koncu pa se bodo volivci odločili, kateri bo prepričljivejši, je dejal. “Kot predsednik republike bom predsednik vseh državljank in državljanov in na ta način bom pristopil tudi h kampanji v drugem krogu,” je napovedal.

V tednih kampanje, ki prihajajo, se namerava po državi čim več srečevati z volivci. Kot je dejal, bo dokazal, da “bo podpore še bistveno več” in da bo v nov mandat prišel kot zmagovalec, “kot predsednik vseh državljank in državljanov, in da bomo lahko program, ki sem ga predstavil v kampanji, udejanjal v naslednjih petih letih”.

Logar, ki je kandidiral s podporo volivcev ter strank SDS in SLS, je povedal, da je kampanjo vodil popolnoma ločeno. “V kampanji predstavljam stališča, ki jih sam zastopam in za katerimi stojim. Nekateri so morda to razumeli, kot da se distanciram, dejansko pa sem bil sam, Anže Logar, kandidat,” je zatrdil.

Ima pa tudi podporo dveh strank in v štab je povabil prvaka obeh, je dejal. V štab sta danes prišla tako predsednik SLS Marko Balažic kot prvi mož SDS Janez Janša. Slednji sicer za zdaj ne daje izjav, Logar pa je povedal, da mu je Janša čestital za uspeh v prvem krogu. Na novinarsko vprašanje, ali se bo Janša v drugem krogu vključil v kampanjo, je Logar odgovoril, da vodi svojo kampanjo in bo nadaljeval delo, ki ga je s svojo ekipo opravljal v prvem krogu.

V predsedniški kampanji Logar kot svoj cilj navaja Slovenijo, “deželo visokega življenjskega standarda, sproščeno, s čistim okoljem, delujočim sistemom, ničelno toleranco do korupcije in solidarno družbo, ki zna in zmore sodelovati”.

46-letni Ljubljančan je trenutno poslanec SDS v državnem zboru, v prejšnji vladi Janeza Janše pa je bil zunanji minister. Leta 2000 je doštudiral na ljubljanski ekonomski fakulteti, leta 2006 magistriral na fakulteti za podiplomske državne in evropske študije, leta 2016 pa je na fakulteti za uporabne družbene študije doktoriral iz politične sociologije.

V DZ je bil Logar prvič izvoljen leta 2014, trenutno je poslanec tretji mandat. V prvi in drugi Janševi vladi je bil direktor vladnega urada za komuniciranje (Ukom).

Št. komentarjev: 9
 1. Pubec pravi

  Seveda je pometel s konkurenco, saj so zanj volili vsi Brajdiči, Grmi in Hudorovci( cigoti iz NM). Že vedo zakaj! Gotovo je za to ” njegov štab” globoko segel v žep.

 2. Johan pravi

  Cenzura je seveda opravil svojo nalogo

 3. Pubec pravi

  Kaloh , rumeno je tudi kjer serjemo in imamo drisko!

 4. raft pravi

  Golob: Ne bomo dovolili, da se kandidat SDS zavihti v predsedniško palačo
  ——————–
  Kaj čakaš Golob? Boš volivce kar pobil? Po vsaki tvoji izjavi Slovenci vidimo kako pokvarjenega PV imamo. Vse se ti bo to odbilo v glavo.

  1. Re gornjemu pravi

   Ta vsaj pove kar misli! Tvoj pa to dela tiho in hinavsko

  2. Pubec pravi

   Misliš, da bo nadaljeval v Janševem stilu, ki jih je polival in zasipal s solzivcem?

 5. ufff pravi

  uff..nič ne bo…v kućamnvem udbostanu lahko zmaga le tak ali drugaćen kučanov udbomafijski smrdeči levičraski nestrpni hinavski pra sec ali svi nja….ajd

  1. Re gornjemu pravi

   Srečni mi , zopet se je pojavil en polpismeni bedak, ki ni v stanju napisati enega stavka brez napake, ubožček

 6. Re gornjemu pravi

  Srečni mi , zopet se je pojavil en polpismeni bedak, ki ni v stanju napisati enega stavka brez napake, ubožček

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen