Anketa Mediane: V predsedniški tekmi vodi Logar, sledi mu Pirc Musarjeva, slednji podpora strmo pada

0

Med kandidati za predsednika republike po javnomnenjski raziskavi, ki jo je za časnik Delo in POP TV opravila Mediana, trenutno prvo mesto s stabilno podporo zaseda poslanec SDS Anže Logar. Na drugem mestu mu sledi odvetnica Nataša Pirc Musar, tretje mesto pa z očitnim zaostankom za vodilnima pripada evropskemu poslancu Milanu Brglezu.

Kot kaže, bo o novem predsedniku države odločal drugi krog, še vedno pa poteka tesna bitka favoritov. Logar bi dobil 23,6 odstotka glasov, Pirc Musarjeva 20,4 odstotka, Brglez pa 15,3 odstotka. Sledi zdravnica in kandidatka zunajparlamentarne stranke Re.snica Sabina Senčar s 6-odstotno podporo, nato pa tesno skupaj poslanec Levice Miha Kordiš s 4,9-odstotno, poslanec NSi Janez Cigler Kralj s 4,2-odstotno in kočevski župan Vladimir Prebilič s 3,4-odstotno podporo.

Podatki javnomnenjske raziskave kažejo, da je neopredeljenih še več kot 13 odstotkov vprašanih.

V primerjavi z javnomnenjsko raziskavo izpred 14 dni se je delež tistih, ki bi na volitvah podprli Logarja, obdržal oz. rahlo povečal. Drugače pa je pri Nataši Pirc Musar, ki je izgubila skoraj osem odstotnih točk podpore. Medtem je Milan Brglez od pozne vključitve v predsedniško tekmo pridobil nekaj več kot šest odstotnih točk. 10 kandidatov je med obema meritvama odpadlo, eden pa se je dodatno pridružil.

Inštitut za raziskovanje trga in medijev Mediana je anketo opravil med 3. in 6. oktobrom na reprezentativnem vzorcu 719 vprašanih.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen