Prvo interpelacijo v Golobovi vladi bo fasala Tanja Fajon: Pod njenim vodstvom na MZZ prišlo do zlorabe diplomatske mreže za zbiranje podpisov za Pirc Musarjevo!

4

Po nekaj več kot 100 dneh vlade pod vodstvom premierja Roberta Goloba se, kot kaže, obeta prva interpelacija. V SDS namreč pripravljajo interpelacijo ministrice za zunanje zadeve Tanje Fajon zaradi domnevne zlorabe diplomatskega komunikacijskega sistema. Pričakovati je, da jo bodo v DZ vložili v prihodnjem tednu.

Ministrstvo za notranje zadeve je namreč na pobudo volilnega štaba Nataše Pirc Musar zaprosilo tudi diplomatsko-konzularna predstavništva, naj na opaznem mestu objavijo naslov, na katerega volivci lahko pošiljajo podpise za podporo njeni kandidaturi za predsedniške volitve.

Gre sicer za rutinski postopek ministrstva, ki pa je zmotil nekatere kandidate za predsednika republike, ki menijo, da jih ministrstvo s takšnim ravnanjem spravlja v neenakopraven položaj.

V SDS pa “zaradi zlorabe diplomatske mreže za selektivno zbiranje podpisov za vložitev predsedniških kandidatur” pripravljajo interpelacijo, je v petek za Odmeve dejala vodja poslancev Jelka Godec.

Fajonova se na napovedi morebitne interpelacije še ni odzvala, v matični SD pa odgovarjajo le, da se bo ministrica nanjo odzvala, ko in če bo ta vložena. To je sicer pričakovati v prihodnjem tednu.

Vlada je medtem v četrtek sprejela predlog o odpoklicu veleposlanika v ZDA Toneta Kajzerja zaradi kršitev zakona o zunanjih zadevah. Ta je namreč predsedniku SDS Janezu Janši domnevno poslal depešo ministrstva, ki je nato v začetku septembra na Twitterju delil fotografijo zaupne depeše. Ob tem je pripisal, da sta se tudi slovenska diplomacija in ministrstvo podala v akcijo zbiranja podpisov za Pirc Musarjevo, izbranko nekdanjega predsednika republike Milana Kučana.

Ni pa interpelacija Fajonove edina, o kateri se je v zadnjih dneh špekuliralo. Janša je namreč na Twitterju med drugim ocenil, da je vladna odločitev za odpoved pogodbe o nakupu osemkolesnih oklepnikov tipa boxer “zrela za interpelacijo” ministra za obrambo Marjana Šarca.

Prav tako so v minulih tednih iz SDS prihajali namigi o možni interpelaciji ministrice za notranje zadeve Tatjane Bobnar, pa tudi ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana.

Št. komentarjev: 4
 1. raft pravi

  Vse babe v Golobovi vladi se lahko zahvalijo Mariji Tereziji, ker je prepovedala zažiganje čarovnic.

 2. franjo pravi

  Nesposobna miki miška ne bi smela nikoli postati zunanja ministrica, a v rdeči Sloveniji je to seveda mogoče in celo zaželjeno.

 3. raft pravi

  Direktor RTVS Golobu predlagal takojšen dvig RTV-prispevka
  ——————-
  Za tisto, kar nam nudi RTV je dovolj max. 500 ljudi in ne 2500. Problem rešen v zadovoljstvo vodstva RTV in davkoplačevalcev Slovenije.

  1. linke pravi

   tako se govori, se popolnoma strinjam s teboj.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen