Usodni odlom kamenja: V severni steni Špika se je smrtno ponesrečil alpinist

0

V severni steni Špika na območju Občine Kranjska Gora se je danes nekaj pred 7. uro zjutraj smrtno ponesrečil alpinist. Kranjskogorski gorski reševalci in dežurna helikopterska ekipa z Brnika so umrlega skupaj z nepoškodovanih soplezalcem prepeljali v dolino, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

Gorska reševalna zveza Slovenije je na svoji Facebook strani zapisala, da naj bi do nesreče v severni steni Špika prišlo zaradi odloma kamenja. Letos je v gorskih nesrečah življenje izgubilo že 20 planincev oziroma alpinistov.

Vrsto posredovanj so gorski reševalci opravili tudi v četrtek. Med drugim se je v ferati Hvadnik v Gozd Martuljku zaradi nepravilnega vpenjanja huje poškodoval pohodnik, ki je padel okoli sedem metrov v globino, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Na območju Prisojnika sta se v četrtek zvečer izgubila dva tuja pohodnika, ki so ju gorski reševalci skupaj s policijskim helikopterjem danes nepoškodovana rešili. Še en planinec pa se je v četrtek izgubil v bohinjskih gorah. Tamkajšnji gorski reševalci so moškega našli in ga pospremili v dolino.

“Pozivamo k veliki previdnosti ter odgovornosti do sebe in do drugih. Gore niso igrišče, so zahteven in nevaren teren, še posebej, če se jih lotevamo neodgovorno,” opozarjajo na Policijski upravi Kranj.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen