Tragično na avstrijskem Koroškem: V hudem neurju ob jezeru v Šentandražu umrla dva otroka

0

Ob jezeru v Šentandražu na avstrijskem Koroškem sta v današnjem hudem neurju umrla dva otroka, poškodovanih je bilo 15 ljudi, od tega dva huje. Po nevihti, ki je podirala drevesa in odkrivala strehe, so bili na teren napoteni reševalci, v jezeru pa še vedno poteka iskalna akcija za morebitnimi pogrešanimi, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Župan bližnjega Volšperka Hannes Primus je na Facebooku po neurju zapisal, da je tamkajšnjo širše območje “podobno bojišču”.

Po neurju je bila na jugu države hudo motena oskrba z električno energijo, zato so avstrijske železnice prekinile promet na avstrijskem Koroškem, Vzhodnem Tirolskem in avstrijskem Štajerskem.

Vzrok prekinitve je bil obsežen izpad napajanja, so sporočili z železnic. V vlakih so obtičali številni potniki, nadomestni prevoz pa je bil mogoč le v omejenem obsegu.

Avstrijska meteorološka agencija ZAMG je sporočila, da je veter na prizadetih območjih presegel hitrost 100 kilometrov na uro. Najvišjo hitrost vetra so izmerili v Neumarktu na avstrijskem Štajerskem, kjer je veter v sunkih pihal s hitrostjo 139 kilometrov na uro.

Po navedbah meteorologov so se nevihte na prizadetem območju umirile, vendar še svarijo pred neurji, saj se nevihtni oblaki premikajo nad Dunaj, Spodnjo Avstrijo in Gradiščansko, še navaja APA.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen