Pavarottiju posthumno zvezda na hollywoodskem pločniku slavnih

0

Leta 2007 preminulega italijanskega tenorista Luciana Pavarottija bodo 24. avgusta posthumno počastili z zvezdo na hollywoodskem Pločniku slavnih. Pavarottijeva zvezda bo že 2730. zvezda na tem znamenitem hollywoodskem bulvarju, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Kot so sporočili organizatorji, je na prireditev kot slavnosti govornik povabljen ameriški dirigent James Conlon. Slovesnosti se bo v imenu družine udeležila Cristina Pavarotti, ena od pevčevih treh hčera iz prvega zakona.

Pavarotti, rojen leta 1935 v Modeni, velja za enega najpomembnejših tenoristov 20. stoletja. Doma je bil v vseh velikih opernih hišah sveta.

Svetovno slavo si je prislužil tudi z nastopi “treh tenorjev”, s Placidom Domingom in Josejem Carrerasom. Trio je leta 1990 odmevno nastopil tudi na nogometnem svetovnem prvenstvu v Italiji.

Znan je bil tudi po svojih dobrodelnih koncertih pod naslovom Pavarotti & prijatelji, na katerih je pel v duetu z mednarodnimi rock in pop zvezdami.

Pavarottija je leta 1997 gostila tudi Ljubljana. Njegov koncert v Cankarjevem domu je bil eden od vrhuncev prireditev Evropskega meseca kulture v slovenski prestolnici.

Umrl je za rakom na trebušni slinavki 6. septembra 2007 v starosti 71 let.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen