Julijo Adlešič v zapor na Igu privedli policisti, tam bo prestala preostanek kazni

0

Obsojena v zadevi odrezana roka Julija Adlešič od petka v ženskem zaporu na Igu prestaja še dobra dva tedna zaporne kazni. Večino od leta in sedmih mesecev prisojene kazni je Adlešičeva prestala že v priporu. Ker pa se v zaporu ni zglasila sama, so jo na prestajanje preostanka kazni privedli policisti, poročajo Slovenske novice.

Njen odvetnik Boris Grobelnik bi se sicer lahko pritožil, a je zaradi kratkega roka kazni vprašanje, če bi sodišče o tem uspelo pravočasno odločati, poroča časnik.

Adlešičeva naj bi po tistem, ko so jo spoznali za krivo, zamenjala prebivališče, a pristojnih organov o tem ni obvestila, tako je poziv na prestajanje preostanka zaporne kazni ni dosegel. Ljubljansko okrožno sodišče je poziv za prestajanje zaporne kazni nato objavilo na oglasni deski, a ga Adlešičeva v času uradnih ur ni prevzela. Zato so ponjo poslali policiste, ki so jo pospremili na Ig, še poročajo v Slovenskih novicah.

Juliji Adlešič, Sebastienu Abramovu ter njegovima staršema Tinki Huskić Colarič in Gorazdu Colariču je tožilstvo očitalo poskus goljufije oziroma pomoči pri njej, ker so Adlešičevo najprej za visoke zneske zavarovali na več zavarovalnicah, nato pa uprizorili nesrečo, v kateri ji je odrezalo roko. Nato so na zavarovalnice vložili odškodninske zahtevke v skupni višini okoli 1,17 milijona evrov. Do izplačil sicer ni prišlo. V ponovljenem sojenju so vsi štirje obtoženi sklenili sporazum s tožilstvom in krivdo priznali.

Soobtoženi Sebastien Abramov, ki ga je sodišče v zadevi odrezana roka obsodilo na dve leti in pet mesecev zapora, je v priporu, saj čaka na nadaljevanje sojenja zaradi domnevnega umora nekdanjega dekleta iz Žalca.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen