Pelješki most bodo za promet odprli šele konec julija

0

Na Hrvaškem bi po prvotnih načrtih most na Pelješac za promet morali odpreti junija, a se bodo prvi avtomobili po njem lahko zapeljali šele proti koncu julija, je v nedeljo poročala hrvaška nacionalna televizija HRT. Razlog za novi datum odprtja so zamude pri gradnji povezovalnih cest na Pelješcu.

Čeprav je podjetje Hrvatske autoceste odprtje mostu za promet napovedalo za začetek turistične sezone, ga bodo zaradi zamud pri gradnji prestavili na kasnejši čas.

“Po dosedanjih načrtih in dinamiki poteka del bi promet čez most lahko stekel nekje v drugi polovici julija, ko bodo končana dela na povezovalnih cestah,” je za HRT povedal vodja projekta gradnje Pelješkega mostu Jeroslav Šegedin. Napake, ki so jih na mostu našli med tehničnim pregledom, so že odpravili.

Ko bo most na Pelješac odprt, bo treba končati še dela na tehnično zahtevni stonski obvoznici. Ta bodo po besedah Šegedina trajala še kakšne štiri mesece, tako da bi bila obvoznica lahko končana jeseni, v oktobru ali novembru. Skupno bodo zaradi Pelješkega mostu zgradili 32,5 kilometra novih državnih cest.

Gradnja mostu na Pelješac se je po 1277 dneh sicer končala konec januarja letos. Ko bodo končane še povezovalne ceste, pa bo Hrvaška prvič v zgodovini samostojne države povezana v enotno celoto, saj skrajni jug države ne bo več ločen od matice.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen