Zelenski bo med rusko invazijo v Ukrajini danes nagovoril Evropski parlament

0

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski bo šesti dan vojne v Ukrajini danes virtualno nagovoril evropske poslance na izrednem plenarnem zasedanju, sklicanem zaradi ruske invazije. Evropski parlament bo nagovoril tudi predsednik ukrajinske rade Ruslan Štefančuk, je po Twitterju sporočila predsednica parlamenta Roberta Metsola.

V razpravi, ki se bo začela ob 12.30, bodo sodelovali tudi predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen, predsednik Evropskega sveta Charles Michel in visoki zunanjepolitični predstavnik unije Josep Borrell.

Evropski poslanci bodo po razpravi sprejeli resolucijo, v kateri naj bi med drugim pozvali, naj se Ukrajini dodeli status kandidatke za članstvo v uniji, k več pomoči državi, tudi obrambne, ter k omejitvi uvoza ruskega plina in nafte. Končno glasovanje o besedilu dokumenta bo predvidoma ob 16.45.

Poleg tega se bodo na pobudo predsednice parlamenta evropski poslanci, osebje parlamenta ter gostje iz Ukrajine danes ob 15.30 zbrali na ploščadi pred Evropskim parlamentom v Bruslju, da izrazijo solidarnost z Ukrajino in njenimi prebivalci, so sporočili iz parlamenta.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen