Med ruskimi napadi veliko civilnih žrtev

0

Prve pogovore med Ukrajino in Rusijo, katerih cilj je zaustaviti rusko invazijo, je včeraj zasenčil smrtonosni ruski raketni napad na Kharkov, ki je drugo največje ukrajinsko mesto. Ubitih je bilo najmanj devet civilistov in na desetine ranjenih drugih. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je ta napad označil za vojni zločin.

Bombardiranje stanovanjskega območja Kharkova je morda vključevalo kasetno strelivo, ki ga je večina držav prepovedala ali ga ima namen prepovedati zaradi izredno nehumanega delovanja. Ta napad je sprožil nova razmišljanja o namenih Kremlja in kako daleč so pripravljeni iti, da bi podredil Ukrajino.

Rusija je v Ukrajini naletela na nepričakovano oster odpor Ukrajincev in močno obsodbo velikega dela sveta, ki se je enotno odločil za ostre sankcije. Te že zelo vplivajo na Rusijo in njeno gospodarstvo.

Posledice za Rusijo: Sankcije so zelo prizadele rusko gospodarstvo, padec rublja, tuji vlagatelji se umikajo iz ruskih podjetjih. Dogajajo se tudi bojkoti ali odpovedi po svetu.

Ukrajino je do zdaj zapustilo približno 500.000 ljudi, ki so bili izpostavljeni nevarnosti v ruskih napadih. Omejene možnosti prevoza in nizke temperature pogosto poslabšajo že tako težko pot.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen