[Še ena abotna sodba “v imenu ljudstva”] Janezu Janši zaradi razžalitve dveh “novinark” tri mesece pogojne zaporne kazni s preizkusno dobo enega leta

3

Sodni senat celjskega okrožnega sodišča je premierja in prvaka SDS Janeza Janšo spoznal za krivega dveh kaznivih dejanj razžalitve novinark TV Slovenija Mojce Šetinc Pašek in Eugenije Carl. Dosodilo mu je tri mesece pogojne zaporne kazni s preizkusno dobo enega leta. Poravnati mora tudi stroške sodnega postopka.

Sodišče je Janši za vsako kaznivo dejanje prisodilo po dva meseca pogojne zaporne kazni, nato pa izreklo enotno kazen tri mesece zapora pogojno.

Janša se je na sodišču znašel zaradi tvita iz marca 2016, v katerem je med drugim zapisal, da na “neki Facebook strani javne hiše ponujajo poceni usluge odsluženih prostitutk Evgenije C. in Mojce P. Š.”.

Celjsko okrožno sodišče je Janšo v prvem postopku nepravnomočno obsodilo na tri mesece enotne pogojne zaporne kazni s preizkusno dobo enega leta ter mu naložilo plačilo stroškov sodnega postopka v zvezi z žaljivim tvitom na račun novinark. Nato pa je višje sodišče sodbo razveljavilo. Danes pa je dočakal novo sodbo na prvi stopnji, ki še ni pravnomočna.

Št. komentarjev: 3
 1. Pubec pravi

  Ne vem, kaj je za vas tu abotnega? Zakaj pa ni napisal namesto njunih imen, ime svoje žene? Če bi kdorkoli drug napisal kaj takega, mu niti pajacek( Matoz) ne bi mogel pomagati! In to je za politi kis abotno?

 2. Silvester pravi

  take sodnike bi moral lustrirat

  1. Micka Kovačeva pravi

   Silvek, tebe pa kastrirat

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen