Ruska vojska trdi, da so uničili skoraj 1000 ukrajinskih vojaških objektov

0

Ruska vojska je po lastnih navedbah od začetka napada na Ukrajino zajela 471 ukrajinskih vojakov. Uničili pa so 975 ukrajinskih vojaških objektov, je danes v Moskvi dejal tiskovni predstavnik ruskega obrambnega ministrstva Igor Konašenkov. Predsednik Vladimir Putin se je medtem zahvalil pripadnikom specialnih enot.

Konašenkov je zatrdil, da se ukrajinski vojaki množično predajajo. Na območju mesta Harkov, kamor so ruske sile danes vstopile, se je po njegovih navedbah predala celotna ukrajinska enota, oborožena s protiraketnim sistemom Buk-M1, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Povedal je še, da so ruske sile od začetka napada uničile 975 vojaških objektov ter sestrelile osem bojnih letal in sedem helikopterjev ukrajinske vojske. Poleg tega so po trditvah Konašenkova na tleh uničili še 28 letal in 223 tankov ter drugih bojnih vozil.

Medtem pa ruski predstavnik, kot poroča dpa, ni povedal, koliko je bilo doslej žrtev napada na ruski strani.

Ruski predsednik Vladimir Putin pa se je po poročanju tujih agencij, ki povzemajo ruske tiskovne agencije, zahvalil specialnim enotam za opravljanje nalog v Ukrajini.

Danes sicer v Rusiji obeležujejo dan specialnih enot.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen