Skupščina Gen-I niti v tretje ni odločala o imenovanju uprave podjetja

0

Skupščina Gen-I danes ni odločala o imenovanju uprave podjetja. “V odsotnosti predhodne uskladitve družbenikov namreč niso bile podane predpostavke za odločanje družbenikov na današnji seji skupščine,” so sporočili iz Gen-I. Nova skupščina bo sklicana najkasneje v 30 dneh. Po tretjem neuspelem poskusu je zdaj na potezi sodišče.

Družba Gen-I je ostala brez vodstva 17. novembra lani, ko je Robertu Golobu potekel mandat predsednika uprave, novega pa ni dobil. Še do nedavnega je veljalo, da je Golob eden od predlaganih kandidatov, a je prejšnji teden umaknil svoje soglasje za vodenje Gen-I.

“Prejšnji teden sem umaknil svoje soglasje za poslovodstvo Gen-I,” je v ponedeljek povedal Golob in dodal, da v upravi ne bo več sedel. Želel si je, da bi družbenika prišla na skupščino s svojimi kandidati, ki bodo imeli vizijo razvoja podjetja, za katero bodo stali in ki bo v korist družbe.

Okrožno sodišče v Krškem bo o imenovanju začasne uprave Gen-I odločalo na naroku v sredo. To bo drugi narok, potem ko na prvem 7. januarja o tem ni odločilo. Sodišče je imelo na mizi tri predloge, dane s strani Gen Energija, Gen-EL in Gen-I. Po dveh preteklih predlogih bi upravo še naprej vodil Golob, po enem pa Martin Novšak, generalni direktor Gen Energije.

Če sodišče tudi v sredo ne bo imenovalo začasne uprave, bodo podjetje do ponovnega poskusa imenovanja vodstva na skupščini še naprej vodili pooblaščenci. Gen-I bo sicer novo skupščino sklical v 30 dneh.

Skupščina Gen-I o imenovanju uprave odloča soglasno. Lastništvo v Gen-I si na polovico delita Gen Energija in Gen-EL, v slednji družbi pa si lastništvo na polovico delita Gen-I in Gen Energija.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen