Samsung v zadnjem četrtletju s polovico višjim dobičkom, rekordno prodajo

0

Južnokorejski tehnološki velikan Samsung Electronics je v zadnjem četrtletju lani po ocenah ustvaril 13.800 milijard vonov (10,1 milijarde evrov) dobička iz poslovanja, kar bi bilo 52,5 odstotka več kot v enakem obdobju predlani. Prihodki od prodaje naj bi porasli za 23,5 odstotka na rekordnih 76.000 milijard vonov, je danes sporočila družba.

Samsung je že v tretjem četrtletju s 74.000 milijardami vonov dosegel rekordne prodajne prihodke, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Podrobnejše podatke bo družba objavila v poročilu o poslovanju, ki bo predvidoma objavljeno 27. januarja.

Analitik pri družbi Cape Investment & Securities Park Sung-soon je za francosko tiskovno agencijo AFP ocenil, da je stalna rast cen spominskih čipov v treh zaporednih četrtletjih povečala Samsungovo stopnjo dobička. “Najpomembnejši vir prihodkov za Samusung je v spominskih čipih,” je ocenil analitik.

Analitiki in vlagatelji pozorno spremljajo vpliv zaprtja javnega življenja zaradi covida-19 v kitajskem mestu Šjan, kjer je Samsungova tovarna čipov. Samusung je prejšnji mesec sporočil, da je moral začasno prilagoditi delovanje obrata, ni pa razkril, kako bo to vplivalo na proizvodnjo, navaja AFP.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen