Newyorške borze z rastjo, vlagatelji bolj razpoloženi

0

Tečaji vrednostnih papirjev na newyorških borzah so v začetku današnjega trgovanja obarvani zeleno. Tečaji so si tako po nedavnih izgubah nekoliko opomogli, na razpoloženje vlagateljev pa so vplivali pozitivni poslovni rezultati proizvajalca ameriškega koncerna Procter & Gamble (P&G) in drugih podjetij, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Industrijski indeks Dow Jones je bil okoli 16. ure po srednjeevropskem času na 0,40 odstotka višji ravni kot ob koncu trgovanja v torek, širši indeks S&P 500 je bil 0,61 odstotka v zelenem, tehnološki indeks Nasdaq pa je beležil 0,88-odstotno rast.

Koncern P&G je v zadnjem lanskem četrtletju zabeležil 4,2 milijarde dolarjev čistega dobička, kar je 10 odstotkov več kot v enakem predlanskem obdobju. Prihodki so se okrepili za šest odstotkov na 21 milijard dolarjev.

Na evropskih borznih trgih prav tako vladajo pozitivna gibanja. Indeks najpomembnejših podjetij v območju z evrom Eurostoxx 50 je do okoli 15.50 v primerjavi s torkom pridobil 0,94 odstotka. Pariški indeks CAC 40 je beležil 0,92-odstotno rast, frankfurtski DAX pa 0,73-odstotno. V Londonu se je indeks FTSE 100 doslej zvišal za 0,55 odstotka, potem ko je britanski premier Boris Johnson napovedal, da bo prihodnji teden prenehala veljati večina covidnih omejitev.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen