[Drago Šketa na pragu mednarodnega škandala] Šef državnega tožilstva inkognito odletel v Moskvo, premier Janša: Koga tam predstavlja?

5

Generalni državni tožilec Drago Šketa je po naših informacijah v spremstvu Draga Kosa priletel v Moskvo na praznovanje ob 300-letnici ruskega tožilstva in to v času, ko je Rusija skoraj zanetila vojno in so na vidiku nove sankcije EU ter Nata. Šketa je potoval v Rusijo mimo vednosti slovenskega veleposlaništva. Pojasnila tožilstva o solo akciji, ki v mednarodni skupnosti ne bo ostala neopažena, še čakamo.

Vodja tožilcev Drago Šketa je po naših informacijah danes z Dragom Kosom pripotoval v Moskvo na praznovanje 300-letnice ruskega tožilstva, kjer se obeta bogat program v Bolšoj teatru, glavna proslava pa bo v Kremlju, kjer jih bo sprejel predsednik ruske federacije Vladimir Putin.

Ob tem naj dodamo, da je Šketa v Rusijo potoval povsem na lastno pest in brez obvestila slovenskim organom, saj smo iz veleposlaništva dobili informacijo, da tam o poslovni poti niso bili obveščeni.

Rusija pred novimi sankcijami
Gre torej za povsem solo akcijo in to v času zaostrenih razmer med vzhodom in zahodom, ko so potekali pogovori visokih predstavnikov ZDA in Rusije, namenjeni predvsem zmanjšanju napetosti zaradi ruskega kopičenja sil ob meji z Ukrajino, Rusija pa je tik pred uvedbo novih sankcij EU in Nata. Naj dodamo, da je rusko tožilstvo podaljšana roka oblasti in zavzeto preganja oporečnike in kritike oblasti, zaradi česar bi moralo vsako demokratično tožilstvo tovrstna vabila na proslave bojkotirati.

Kot smo še izvedeli, gre pri obisku Škete v Moskvi za resno zadevo, ki bi lahko prerasla v mednarodni škandal, ki bi lahko načel ugled Republike Slovenije. Slovenska vlada si namreč prizadeva za tesnejše odnose z državami iz demokratičnega kroga držav, kjer imajo v ospredju spoštovanje človekovih pravic ter ostala demokratična načela najvišje na vrhu vrednot. Rusija je nedavno razpustila Memorialov center za človekove pravice, ne spoštuje sodnih odločb Evropskega sodišča za človekove pravice, mirni protesti so po podatkih Amnesty International prepovedani, oblasti preganjajo novinarje in predstavnike LGBT. (nova24tv)

Št. komentarjev: 5
 1. Mižek pravi

  Ja veš, da bi moral odpotovati tja državni sekretar odojek, ki tam še ni bil

 2. raft pravi

  Dejstvo je, da ima podpis nekoga, ki je na tako visoki in odgovorni funkciji v državi lahko neslutene posledice. Kaj bo podpisoval se ne ve, ve pa se, da se z Rusi ni za hecati.
  V normalnih državah take prestopnike poimenujejo za državne sovražnike.

 3. Samko pravi

  Tale šketa pa ni ravno preveč bister fant, a ne de?

 4. ruska batina pravi

  Na inštrukcije je odšel k ruskemu glavnemu tožilcu, volitve v Sloveniji se namreč nezadržno bližajo!

  1. Mižek pravi

   Zagotovo je pa to manjši škandal, kot izjava ljubljenega vodje proti Kitajski

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen