Anketa Parsifala: SDS (31,9%) pred listo Roberta Goloba (12,6%), na volitvah bi slavila desnosredinska koalicija

2

Po javnomnenjski anketi, ki jo je agencija Parsifal opravila za Planet TV, 31,9 odstotka opredeljenih anketirancev podpira stranko SDS, ki ji je podpora zrasla za 1,7 odstotne točke. Na drugo mesto se je uvrstila Lista Roberta Goloba z 12,6-odstotno podporo. SD bi se kljub padcu več kot sedmih odstotnih točk uvrstila na tretje mesto z 12 odstotki.

Na četrtem mestu je Levica z 9,1-odstotno podporo (pri prejšnjem merjenju 9,2-odstotna), sledi NSi z 8,8 odstotka opredeljenih anketirancev (prejšnji mesec 4,8 odstotka). V parlament bi se uvrstili še LMŠ s 4,8-odstotno podporo (prejšnji mesec 11,8 odstotka) in Povežimo Slovenijo, ki ima 4,2-odstotno podporo (prejšnji mesec 7,3-odstotno), navaja portal Siol.net. Če bi bile volitve to nedeljo, bi tako slavila desnosredinska koalicija.

Pod parlamentarnim pragom so se izmed aktualnih parlamentarnih strank znašle DeSUS (3,3 odstotka), SNS (2,7 odstotka) ter SAB z 2,4 odstotka.

Raziskavo je Parsifal za Planet TV z metodo telefonskega anketiranja opravila med 4. in 6. januarjem. V raziskavo je bilo zajetih 734 anketirancev.

Št. komentarjev: 2
 1. raft pravi

  Pod kakšnimi pogoji lahko delate v EU je naslov članka v DELU
  Ste kdaj razmišljali o tem, da bi svojo poklicno kariero nadaljevali zunaj Slovenije? Ste se kdaj vprašali, pod kakšnimi pogoji lahko delate v državah EU
  ————————
  Pod težjimi kot balkanci pri nas.

 2. raft pravi

  Med dobitniki odlikovanj, ki so jih ob 30. obletnici Republike Srbske podelili v Banjaluki, je tudi nekdanji slovenski veleposlanik v Bosni in Hercegovini Tadej Labernik. Ta je ob prazniku, ki ga je ustavno sodišče BiH že leta 2016 razglasilo za neustavnega, prejel red zastave Republike Srbske s srebrnim vencem. Labernik je v preteklosti večkrat nastopil kot zagovornik Dodikovih stališč
  ————————
  Kaj o tem mislijo v Sloveniji živeči Bosanci? Upam, da ne dobim odgovor v črni kroniki.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen