Najboljši sosed predal donacijo za popravilo Hiše zavetja Palčica

0

Pri Mercatorju so se z željo, da bi bili prazniki lepi za vse, odločili projektu Pravljična vasica dodati dobrodelno noto. Najboljši sosed je v imenu vseh, ki so na spletni strani www.pravljicna-vasica.si pomagali zgraditi virtualno pravljično vasico, daroval sredstva za mirno zatočišče otrok v Hiši zavetja Palčica, ki so jo tudi zgradili in opremili ter leta 2004 predali v uporabo Zvezi prijateljev mladine Slovenije.

Tomislav Čizmić, predsednik uprave Mercatorja in Darja Groznik, predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije.

Denarno donacijo pet tisoč evrov je Tomislav Čizmić, predsednik uprave Mercatorja, predal Darji Groznik, predsednici Zveze prijateljev mladine Slovenije, namenjena pa bo obnovi in urejanju prostorov hiše. Ob današnji slavnostni predaji donacije je Čizmić povedal: »Nad pozitivnim odzivom ljudi pri gradnji virtualne vasice smo navdušeni in zelo smo zadovoljni, da smo v tako hitrem času zbrali 5.000 evrov, ki jih danes z največjim veseljem podarjamo Hiši zavetja Palčica. Vem, da bodo sredstva porabljena za najnujnejša popravila, s katerimi bo otrokom omogočeno še varnejše in prijetnejše bivanje.« Donacijo je Čizmić predal Groznikovi, in dodal: »Vi in vaši prostovoljci vlivate upanje tistim, ki ga potrebujejo, in hkrati spodbujate vse nas, da pomagamo ljudem po svojih najboljših močeh.«

Groznikova je ob tem povedala, da je najnujnejše popravilo balkonskih vrat in montaža novih vhodnih vrat. Seznam, kaj vse bi bilo potrebno v hiši popraviti, je žal zelo dolg, zato da upa, da ga bodo z zbranimi sredstvi lahko čim bolj skrajšali. »Današnji dogodek je še en izmed kamenčkov v veselem decembru, ki nosi lep namen in zelo nas veseli, da je Mercatorju pomembno, kaj se dogaja s Hišo zavetja Palčica. Veseli smo, da leto zaključujemo v tako pozitivnem duhu,« je še dejala Groznikova.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen