(Božji čudež v verjetnosti ena na milijon) Izraelka z dvema maternicama rodila dvojčka

0

V Izraelu je ženska z dvema maternicama rodila dvojčka, pri čemer se je v vsaki maternici razvil en otrok, so danes sporočili iz bolnišnice Ihilov v Tel Avivu. Tako sta se dvojčka, deklica in deček, prvič “spoznala” šele po rojstvu.

31-letna Izraelka se je rodila z dvojno maternico. Gre za primer, ki je v medicini znan kot uterus didelphys. V njenem primeru je bila maternica razdeljena na sredini, so pojasnili v bolnišnici. Nosečnost z dvojčkoma je v takih okoliščinah izjemno redka, verjetnost, da se to zgodi, pa je približno ena na milijon.

Med njeno visoko tvegano nosečnostjo so jo zdravniki pozorno spremljali in dvojčka sta se rodila s carskim rezom v 35. tednu nosečnosti, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kot je po navedbah bolnišnice povedala novopečena mamica, je šele pri 20. letih prvič izvedela za svoje posebno zdravstveno stanje. Že veliko pred nosečnostjo se je bala, da se bo otrok razvijal v desni, manjši maternici. Nato so se stvari obrnile povsem drugače.

“Ob prvem pregledu je zdravnik skoraj omedlel. Potreboval je deset minut, da mi je pojasnil, da imam v vsaki maternici en zarodek,” je povedala.

“Dvojčka, deklica in deček, sta srčkana in čudovita, in prepričana sem, da bosta najboljša brat in sestra in prijatelja, čeprav sta se šele sedaj spoznala,” je še dejala presrečna mati po poročanju dpa.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen