Minister Vizjak: Želel sem preprečiti oškodovanje Term Čatež, imam čisto vest – V času nastanka posnetka so bila pravila neprimerljiva z današnjimi

8

Okoljski minister Andrej Vizjak je danes pozdravil objavo celotnega posnetka njegovih pogovorov s predsednikom uprave DZS Bojanom Petanom glede Term Čatež in ga označil kot avtentičnega. Pojasnil je ozadje pogovora in med drugim zatrdil, da je želel preprečiti škodljivo delovanje za državo in oškodovanje Term Čatež. Kot pravi, ima čisto vest.

V času nastanka posnetka so velala pravila, ki niso primerljiva z današnjimi. Kar je bilo takrat povsem normalno, danes ni več. Kot smo delali takrat in je bilo običajno, danes ne delamo več. Posnetki so namreč stari okrog 17 let.

Vizjak je v izjavi za javnost v Ljubljani dejal, da ta posnetek celotnega pogovora dokazuje, da je bil prvi posnetek pogovora zlepljenka izsekov iz celotnega pogovora, ki ga je v sredo objavila televizija POP TV. V njem je šlo za manipulacijo, trdi, o posnetku celotnega pogovora pa minister medtem ne dvomi.

Ozadje pogovora s Petanom je Vizjak pojasnil s širšim ozadjem in med drugim zagotovil, da je želel le preprečiti škodljivo delovanje za državo in oškodovanje Term Čatež. “To je moj greh,” je dejal in zatrdil, da je vedno delal s poštenimi nameni.

Vizjak je sicer interes za objavo izsekov posnetkov pogovora s Petanom, ki jih je POP TV objavila pred časom, pripisal smetarskemu lobiju, saj meni, da jim je s svojimi dejanji v napoto. “Lepljenke so namenjene moji diskreditaciji zaradi projektov, ki jih danes peljemo, to je zlasti zakon o varstvu okolja,” je izpostavil.

Ob tem je priznal, da je bilo v neformalnem, zaupnem pogovoru s Petanom izrečeno tudi masikaj neprimernega. Izjavo glede sodstva (“Veš, da bomo kateremu sodniku ‘jajca’ strli.”) Vizjak obžaluje in se od nje distancira.

Št. komentarjev: 8
 1. Johan pravi

  Seveda , on ni nič naredil narobe! Pokvarjenec!

 2. Re gornjemu pravi

  Čista vest, čigava pa?

 3. linke pravi

  meni je Vizjak kar malo sumljiv . mu ne bi preveč verjel

 4. linke pravi

  mi je sumljiv tale Vizjak. nisem prepričan da je nedolžen v tej zadevi

 5. Micka Kovačeva pravi

  Uredništvo, tu pa ne boste napisali naslova, kot ste ga pred časom Bratuški? Sramota minister Vizjak! Kje so tu tako opevani ” enaki vatli” ?

 6. Gaja pravi

  Dokler ti na sodišču ni dokazano kaznivo dejanje, nisi kriv!

 7. Pubec pravi

  Seveda se je oglasilo še eno trobilo- Kopše. Brez njegovih ” ugotovitev o globokoumni državi”, bi bilo preveč čisto in enostavno- mafiozno . On pa je dodal še svoje” globoke misli”, ki seveda trobijo, kot vedno , v tri dni

 8. Pubec pravi

  Kaloh, kot unv.dipl.pravnik ocenjuje, da Vizjak z ” lomljenjem” jajc sodnikom, ni govoril nič problematičnega? Morda bi bilo bolj ” problematično” , če bi kdo njemu polomil jajca, čeprav ni sodnik?

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen