Napadalec v cerkvi večkrat zabodel britanskega konservativnega poslanca Davida Amessa, slednji huje ranjen

0

69-letni poslanec britanskih konservativcev David Amess je bil v kraju Leigh-on-Sea žrtev napadalca, ki ga je večkrat zabodel z nožem. Vzrok napada še ni znan. Policija je napadalca takoj aretirala, sporočili so tudi, da je edini osumljenec.

Iz Velike Britanije poročajo o napadu na poslanca konservativne stranke Davida Amessa. Med srečanjem z volivci v prostorih metodistične cerkve v kraju Leigh-on-Sea v Essexu je k njemu pristopil moški in ga večkrat zabodel. Napad se je zgodil nekaj minut po 12. uri, na kraj dogodka pa so zečo hitro prispeli tako policisti kot reševalci. Po prvih podatkih so poškodbe zelo hude. 

Policija je napadalca že prijela, prav tako je sporočila, da nimajo drugih osumljencev. “V zvezi z incidentom ne iščemo nikogar drugega. Prepričani smo, da ni nevarnosti za javnost. Želeli pa bi se zahvaliti vsem, ki so nas tako hitro obvestili o dogajanju,” so povedali v kratki izjavi. 

69-letni Amess je poslanec s skoraj 40-letnim stažem, volilno enoto Southend West v Essexu namreč zastopa že vse od leta 1983. Je poročen in oče petih otrok. 

Med prvimi se je na novico o napadu odzval nekdanji vodja konservativcev Iain Duncan Smith, ki je na družbenih omrežjih strankarskemu kolegu zaželel čim hitrejše okrevanje. 

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen