V Rusiji rekordno število smrti zaradi covida-19 v enem dnevu

0

V Rusiji je v zadnjem dnevu umrlo 820 bolnikov s covidom, kar je nov dnevni rekord od začetka epidemije. Podobno kot številne druge države se tudi Rusija ob upočasnjenem cepljenju proti covidu-19 spopada z bolj nalezljivo delta različico novega koronavirusa, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Rusijo, ki je po številu okužb z novim koronavirusom četrta najbolj prizadeta država na svetu, se od sredine junija sooča z novim valom okužb, ki jih je povzročila delta različica. Število dnevnih okužb se sicer v zadnjem času zmanjšuje, vendar pa se povečuje število smrti zaradi covida. Sredi avgusta so tako več dni zapored poročali o rekordnem številu smrti covidnih bolnikov.

S prvim odmerkom cepiva proti covidu je bilo doslej v Rusiji cepljenih le 30 odstotkov prebivalcev, čeprav naj bi bilo cepiva dovolj in ga je Rusija množično izvažala. Vendar je med Rusi nezaupanje v cepiva, ki so jih razvili v državi, kot je Sputnik V, visoki. Tudi večkratni pozivi predsednika Vladimirja Putina državljanom, naj se cepijo, cepljenja niso pospešili.

Ruske oblasti so v zadnjem dnevu potrdile 19.630 novih okužb, skupaj pa se je doslej v tej državi z novim koronavirusom okužilo 6.8 milijona ljudi. Doslej je v Rusiji zaradi posledic covida-19 umrlo 179.243 ljudi.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen