Premier Janša napovedal pogoje SDS za sodelovanje v prihodnjih vladnih koalicijah, med drugimi podpora resoluciji o obsodbi vseh totalitarnih režimov

4

Predsednik SDS in premier Janez Janša je v soboto na regionalnem srečanju stranke v Leskovcu pri Krškem povedal, da SDS ne izključuje nikogar, da pa za sodelovanje v prihodnjih vladnih koalicijah postavlja nekatere vsebinske pogoje, kot so delo za skupno dobro in ne za lastne interese ter postavljanje interesov slovenskih ljudi v ospredje.

Zaradi tega govora o odprtih mejah in migrantskih koridorjih ne more biti, so Janševe besede povzeli na spletni strani SDS.

Med pogoji za sodelovanje v prihodnji koaliciji je prvak SDS navedel še striktno spoštovanje vrednot slovenske ustave. Prav tako morajo stranke, ki bodo sodelovale z SDS v prihodnji koaliciji, vnaprej povedati, da bodo podprle resolucijo Evropska parlamenta o obsodbi vseh totalitarnih režimov.

Predsednik vlade je ob tem izpostavil še, da precepljenost prebivalstva proti covidu-19 še vedno ni na želeni ravni, saj se nekateri ne želijo cepiti. “Težko je poslušati tiste, ki se norčujejo iz ukrepov, češ, meni ne bo nič hudega. Zaradi njih umirajo ali težko zbolevajo drugi,” je dodal.

Janša se je osredotočil tudi na prihajajoče volilno leto. Povedal je, da je bilo do zdaj opravljenega veliko dela, čeprav se je država soočala in se še vedno sooča z epidemijo. Ob tem je vlada naletela na kritike opozicije, ki v preteklih letih po njegovem ni veliko naredila: “Zaradi slabega upravljanja z državo veliko ni bilo narejeno, potrošenega pa je bilo veliko denarja. Danes sicer poslušamo, da bodo tisti, ki niso zgradili enega samega doma za starejše ali ene same bolnišnice, delali stvari drugače.”

Kot najpomembnejše ukrepe, ki jih je sprejela aktualna vlada, pa je Janša izpostavil spremembe na področju debirokratizacije, investicije v šolstvo in šport ter zakon od dolgotrajni oskrbi, ki ga je vlada vložila v državni zbor, še navajajo na spletni strani SDS.

Št. komentarjev: 4
 1. raft pravi

  SASSACUS / 29.08.2021. OB 09:19
  Tovariš Marauder, domobrancev ni več. Ležijo pokopani na Rogu, Teharjih in Hudi jami. Komunisti pa so še, če gledamo vsako leto več borčevskih penzij, predvsem pa se bohotijo njihovi ponosni nasledniki…no, saj se razni Koprivci s tem sami hvalijo.
  ———————
  Ti spiski so varno spravljeni. Precej nam bo olajšalo deratizacijo Slovenije.

 2. Beno pravi

  :)))))))))))))))))) šaljivec, ta naš predsednik vlade :)))))))))))))))))

 3. haapy yack pravi

  hoj
  Čudn tole o cepljenju. Putin: Politiki, ki se cepijo pred tv kamerami so dobili vitamine?
  Nekdo je dejal, da je cel državan zbor bil cepljen s placebom?
  V Nemčiji so dobival vodo namest neki kao cepivo?
  Japonska umika 1,63 miljonov cepilnih doz Moderne, ker so v njih odkril nečistoče?
  Pa kva je zdaj koji kurac?
  boditevcvetju

 4. raft pravi

  V luči boja proti tako imenovanem klerofašizmu smo v Sloveniji priča pojavom kristjanofobije. Ker vse strani nesprejemljivega obnašanja ne obsodijo, temu še danes ni videti konca. “Splavimo vlado in klerofašiste”, je napis grafita, ki se je pojavil na fasadi ordinariata ljubljanske nadškofije. Odgovorna urednica Oštra.si Anuška Delić sodeč po komentarju, ki ga je podala, v omenjenem zapisu ne vidi težav. Po njeno gre pač za poziv proti posiljevanju večinskega ljudstva z eno in edino veroizpovedjo!?
  ——————–
  Le zakaj srbi in srbkinje, ki živite v Sloveniji ne greste v svoj srbski raj? Takole bom rekel: pojdite v miru, ker vas nihče ne bo splavil. Ne postavljajte nas pred grehom, da vas ne bi mi po-Savili.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen