Policijski sindikat se vmešava v reorganizacijo MNZ in policije

0

Policijski sindikat Slovenije je predsedniku vlade Janezu Janši poslal pisni protest zaradi vladnih načrtov o reorganizaciji policije in ministrstva za notranje zadeve. Kot so navedli, so ogorčeni nad takšnim “socialnim dialogom” in interesnim odločanjem o usodi 733 javnih uslužbencev. Pozvali so ga, naj vlada “sporni sklep” umakne.

Na podlagi obvestila v medijih, da se bo v policiji in na ministrstvu izvedla reorganizacija, je Policijski sindikat Slovenije 5. avgusta na delodajalca naslovil zahtevo, da jim posreduje vladno gradivo in sklep. Pred dnevi so prejeli odgovor, ki mu je priložen pisni sklep vlade in predlog notranjega ministrstva za reorganizacijo.

Iz gradiva so se seznanili, da je na ministrstvu in v policiji v načrtu reorganizacija na področju upravljanja kadrovskih, finančno-računovodskih, logistično-podpornih virov za policijo, strokovnih nalog ravnanja s stvarnim premoženjem policije, upravljanja dokumentarnega gradiva policije in posamičnih strokovnih nalog na področju drugih splošnih zadev policije.

Pri preučitvi gradiva so ugotovili, da je vlada sprejela navedeni sklep, čeprav analiza še niti ni bila opravljena, preden so bili pripravljeni predlogi aktov in predlogi premestitev, preden so bili sindikati o teh namerah seznanjeni, preden je bilo podano mnenje sindikata in izvedeno ustrezno usklajevanje.

Zato v sindikatu menijo, da je vlada z odločanjem o reorganizaciji ravnala preuranjeno, saj ni sprejela odločitve na podlagi argumentiranega strokovnega gradiva. Kot so zapisali, zato utemeljeno dvomijo o “ciljih reorganizacije”, saj način sprejemanja odločitve o reorganizaciji kaže “na interesno in ne na strokovno odločanje”.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen